reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Katrenki idz idz:tak:

U nas dziwna sprawa. Dziecko me przestawilo sie z kilku kup dziennie na jedna. I to taka ze dzis miala pelna pieluche kupy - doslownie cala pomaranczowa od jednego konca do drugiego, do tego cale plecy az do ramion :szok: ledwo ja umylam - byla kapiel, ale Asia zaskoczona:-D to zaraz wywalila nastepna, ale ta na szczescie zmiescila sie w pieluszce. Wczoraj bylo to samo. Raz a porzadnie :-D Ale szczerze powiem, ze wolalam kilka kup dziennie, bo przynajmnie ubranka nie byly zakichane ;-)

reklama
ja dzis zatrudnilam D do wyciagania, bo wiadomo, facet ma wieksza pare w plucach....i wyciagnal jej takie geste i zolte kozy....bidulka moja....plakala strasznie, ale wcale sie nie dziwie, bo mi by sie tez to nie podobalo...a jak jej teraz zaczela wychodzic ta wysypka za uszkami i ma tak taka chropowata i sucha skore to zaczynam sie zastanawic czy nie ma czasem skazy bialkowej, ale zobacze co lekarz powie
u nas z tą skórą i za uszkami jest podobnie, ale nie ma mojej lekarki więc nie idę do lekarza. Przeszłam na dietę i zobaczymy. Daj znać co tobie lekarz powie.

Katrenki idz idz:tak:

U nas dziwna sprawa. Dziecko me przestawilo sie z kilku kup dziennie na jedna. I to taka ze dzis miala pelna pieluche kupy - doslownie cala pomaranczowa od jednego konca do drugiego, do tego cale plecy az do ramion :szok: ledwo ja umylam - byla kapiel, ale Asia zaskoczona:-D to zaraz wywalila nastepna, ale ta na szczescie zmiescila sie w pieluszce. Wczoraj bylo to samo. Raz a porzadnie :-D Ale szczerze powiem, ze wolalam kilka kup dziennie, bo przynajmnie ubranka nie byly zakichane ;-)
u nas też jest tak od jakiegoś czasu. Najczęściej przez całą dobe są 2 kupy i to po pachy,a wcześniej były częściej i mniej prania było :)

u nas tez mały robił kilka dziennie a teraz raptem 1-2 no ale troszke niepokoi mnie bo czasem są rzadkie tzn maja ten serek jak to nazywam ale mniej.... nie wiem od czego bo duzo wody ostatnio nie pije...

bylysmy u lekarza i mala dostala kremik na twarz, takinawilzajacy i podobno wysypka ma przejsc...a na kaszelek inchalator....powiedziala, ze nie mowi, ze mala ma astme, ale kaszelek brzmi tak i, ze powinno jej pomoc..juz widze co sie bedzie dzialo z tym inchalatorem.... :sorry:

Czy po przejściu na mleko zastepcze (np pepti) wasze maluchy częściej robią kupki?
I czy to możliwe że jednym z objawów skazy są zaparcia?

U nas jedliśmy Comfort i kupy bły raz na tydzień, przeszlmy na Pepti i się nic nie zmieniło, po 2,5 puszki zdarzyły się kupy co 2 dni, co 4 dni i już myślałam, ze są jakieś zmiany ale dziś znowu kupa była po 6 dniach, więc jakoś szczególnie Pepti nam nic nie zmieniło. Bąki śmierdzące były u nas, potem zaczęłam stosować dietę więc jakby bączków mniej, jakby mniej śmierdziuchowate ale ostatnio coś znowu mu nie podpasowało (może jagody, może morelki może pączki) i pierdzi strasznie śmierdzaco i więcej.
A objawem skazy nie są rozwolnienia? Poszukaj sobie w necie objawów alergi, ja pamiętam tylko sluz w kupie, krew w kupie, aha biegunki też.

Mamuski,
jak "wyglada" ząbkowanie?
Maly dzis marudzi i placze, nie to dziecko...:-(
Goraczki nie ma, a za to dolne dziaselko, tam gdzie maja byc jedynki ma takie "wyzsze" niz reszta dziasla i ma w tym rejonie 2 symetryczne biale kropki, jakby sie mialy pokazac zabki...:-( Do tego slina na maxa...
Czy to mozliwe ze to zabki?

reklama
Mamuski,
jak "wyglada" ząbkowanie?
Maly dzis marudzi i placze, nie to dziecko...:-(
Goraczki nie ma, a za to dolne dziaselko, tam gdzie maja byc jedynki ma takie "wyzsze" niz reszta dziasla i ma w tym rejonie 2 symetryczne biale kropki, jakby sie mialy pokazac zabki...:-( Do tego slina na maxa...
Czy to mozliwe ze to zabki?

Mozliwe, mozliwe. U Nataluni to samo. Tylko problem w tym ze zanim zabek sie pierwszy pojawi to moze jeszcze potrwac.

Do góry