reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanaliku :crazy: Na szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...

U mnie sie odetkal w koncu. Na razie ,odpukac, juz nic sie nie dzieje z oczkami.

U nas tez lzy jak grochy i tak jak u Ciebie Aga, nawet przy sciemnianiu:-D

MARY tak cos mi sie wydaje ze trafilas z ta nietolerancja laktozy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Wyczytalam ze moze sie to objawiac wzdeciami, bardzo kwasnymi kupkami, wymiotami. Diagnozowanie- jesli po wypiciu np 2 szkl mleka nastapia te objawy, a na drugi dzien po wypiciu mleka nie zawierajacego laktozy objawow nie bedzie to znaczy ze jest to nietoleracja laktozy; jesli objawy wystapia dwa dni pod rzad i beda sie utrzymywac jest to alergia na bialko krowie. Organizm moze wchlonac czesc laktozy, czesto wieksza ilosc jest nietolerowana. I tak sobie to analizuje i to sie moze zgadzac :szok: No bo jak pije pol szkl mleka mlodej nic nie jest, zjem ser zolty tez nic, a jak tylko zjem jeden jogurt to juz kwasne kupy. Kwasne kupy skonczyly sie po ograniczeniu nabialu, ale moze jak zrezygnuje calkiem to przejdzie i chlustanie? Chociaz z drugiej strony juz raz mialam dwutyg diete i poprawy nie bylo co do ulewania.... echh zakrecilam sie strasznie i sorki ze sie tak rozpisalam i zanudzam ;-)

:rolleyes2:Mojemu małemu pociła sie główka( tam gdzie mu trzymała podczas karmiania - ale tylko wtedy) od urodzenia, później coś ucichło i teraz powrót.:nerd: Chyba to nie znak ze krzywica? :sorry2:No i wczoraj mu sie stopki spociły- mokre jakieś były strasznie ale nie wiem czy to nie wina tego,że u nas w domu strasznie ciepło a miał na sobie body i gruby pajac... :dry: Oczywiscie już ma ok ze stopkami - suchutkie.
Daje mu wit.D:happy2:.

Małemu wyskoczyły po tych nowych pampersach (12 up) krostki na dupce:shocked2:.Strasznie to wygląda. Zostało mi chyba 15szt. także już jutro mały będzie nosił starą wersję pampków.:blink:Teraz wietrze te ostatnie 15szt. na sznureczku w łazience:zawstydzona/y:.

Dziś młody zawył ehh chyba mu sie muzyka nie podobała:dry:. I co? Patrze a mu łzy lecą :sorry2::unsure:. Waszym dzieciakom też lecą łzy?:hmm:
Tak, tak leca lezki;-)

Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanaliku :crazy: Na szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...
Bura jak tylko masz mleko z piersi to sobie odciag troszke i wacikiem przemywaj im te oczka, i kilka razy dziennie rob masaz chorego oczka (tzn kanalika). U Madelenki pomoglo po trzech dniach kuracji mlekiem i masazami, a miala oczko takie zaropiale ze az sie jej zesy sklejaly:szok:

Kiragold ile dajesz tych kropli espumisanu na dobe?

po 3 krople przed kazdym jedzeniem, w nocy nie daje, czyli wychodzi kolo 15, wlasciwie to daje po jedzeniu bo przed nie zdaze, jak spi to od razu po przebudzeniu butla musi byc:tak: w ogole ignas ostatnio zwolnil z jedzeniem, teraz je co 3 h a nie co 2:tak: grzeczny chlopczyk:sorry2:

reklama
po 3 krople przed kazdym jedzeniem, w nocy nie daje, czyli wychodzi kolo 15, wlasciwie to daje po jedzeniu bo przed nie zdaze, jak spi to od razu po przebudzeniu butla musi byc:tak: w ogole ignas ostatnio zwolnil z jedzeniem, teraz je co 3 h a nie co 2:tak: grzeczny chlopczyk:sorry2:

My tez sie zszokowalismy, bo normalnie Asia je co gora 2 godziny, a dzis czuwala od 17 do 20 i dopiero wtedy upomniala sie o mleczko.

Do góry