reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my stosujemy espumisan i musze przyznac ze raczej pomaga bo mały nie prezy sie tak jak wczesniej....te czopki mam ale miałam je podac tylko wtedy jak bedzie bardzo niespokojny ale obyło się bez.....
a espumisan jak często masz podawać-mi kazała 4 razy po 5kropelek

reklama
my stosujemy espumisan i musze przyznac ze raczej pomaga bo mały nie prezy sie tak jak wczesniej....te czopki mam ale miałam je podac tylko wtedy jak bedzie bardzo niespokojny ale obyło się bez.....
a espumisan jak często masz podawać-mi kazała 4 razy po 5kropelek

dalismy mu ten czopek po kapieli troche pomarudzil i teraz spi jak aniolek na pleckach o dziwo:szok: wczesniej nie chcial mocno spac na pleckach albo ja tak myslalam:baffled: mam tylko nadzieje ze sie bidulek porzadnie wyspi:tak: a krople mam podawac zawsze 15 min przed jedzeniem, zaczna dzialac po jakims tygodniu:sorry2:

:rolleyes2:Mojemu małemu pociła sie główka( tam gdzie mu trzymała podczas karmiania - ale tylko wtedy) od urodzenia, później coś ucichło i teraz powrót.:nerd: Chyba to nie znak ze krzywica? :sorry2:No i wczoraj mu sie stopki spociły- mokre jakieś były strasznie ale nie wiem czy to nie wina tego,że u nas w domu strasznie ciepło a miał na sobie body i gruby pajac... :dry: Oczywiscie już ma ok ze stopkami - suchutkie.
Daje mu wit.D:happy2:.

Małemu wyskoczyły po tych nowych pampersach (12 up) krostki na dupce:shocked2:.Strasznie to wygląda. Zostało mi chyba 15szt. także już jutro mały będzie nosił starą wersję pampków.:blink:Teraz wietrze te ostatnie 15szt. na sznureczku w łazience:zawstydzona/y:.

Dziś młody zawył ehh chyba mu sie muzyka nie podobała:dry:. I co? Patrze a mu łzy lecą :sorry2::unsure:. Waszym dzieciakom też lecą łzy?:hmm:

Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanaliku :crazy: Na szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...

Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanaliku :crazy: Na szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...

A czym się objawiają Zatkane kanaliki-łzawieniem bądź ropieniem oczka?

reklama
Do góry