reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

My też dziś mieliśmy w końcu usg bioderek - prywatnie. Oba bioderka eleganckie i powiedziała że już żadna kontrola nie potrzebna, bo są stabilne itd:tak::-).
Ale powiem Wam, że wnerwiłam się trochę bo... usg teraz było robione na bardzo nowoczesnym aparacie o dużej rozdzielczości itd (mój Ł się zna na usg:cool2:) i lekarka musiała i tak włączyć jakiś zaawansowany program bo przez dużą ilość tkanki tłuszczowej było niewyraźnie:sorry2:. Więc powiedzcie mi co mogła widzieć ta lekarka 6tyg temu na sprzęcie sprzed 20 lat, mierząc linijką na monitorze:wściekła/y::confused:
Dobrze że nie posłuchałam jej i nie pieluchowałam szeroko:dry:

reklama
bylismy dzisiaj do kontroli i jest juz duzo lepiej Helenka jest juz praktycznie zdrowa ale mamy utrzymac antybiotyk do 9 dni bardzo sie ciesze i mam nadzeje ze juz bedzie tylko lepiej

A u nas mały ma jedno mniejsze oczko już gdzieś od miesiąca to zauważyłam. Dziś poczytałam o "opadającej powiece" na BB i jestem przerażona :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam tylko nadzieję, że to coś innego bo bardziej lubi lewą stronę niż prawą i właśnie te oczko jest mniejsze lewe, może jakaś szybka rehabilitacja i mu przejdzie i nie jest to "opadająca powieka". Żesz cholera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u nas mały ma jedno mniejsze oczko już gdzieś od miesiąca to zauważyłam. Dziś poczytałam o "opadającej powiece" na BB i jestem przerażona :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam tylko nadzieję, że to coś innego bo bardziej lubi lewą stronę niż prawą i właśnie te oczko jest mniejsze lewe, może jakaś szybka rehabilitacja i mu przejdzie i nie jest to "opadająca powieka". Żesz cholera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A propos oczek to ja musze w pl do specjalisty sie wybrac bo tu mówią że "przejdzie".. :dry:
Otóż od samego urodzenia Sonia ma mały punkcik na lewej powiece, który robi się czerwony i blednie na przemian... to juz przeciez 3 m-ce a to nie schodzi...
Ktoś ma jakiś pomysł co to moze być?

A propos oczek to ja musze w pl do specjalisty sie wybrac bo tu mówią że "przejdzie".. :dry:
Otóż od samego urodzenia Sonia ma mały punkcik na lewej powiece, który robi się czerwony i blednie na przemian... to juz przeciez 3 m-ce a to nie schodzi...
Ktoś ma jakiś pomysł co to moze być?

Dosyc niedawno czytałam o "naczyniakach u niemowląt" ale nie wiem jak to wygląda. Podobno zanikają. Tutaj sobie o tym np. piszą.
Naczyniaki u noworodków i niemowląt !!! - Forum Polki.pl
Poczytaj sobie więcej może to to albo nie to.:confused:

My też dziś mieliśmy w końcu usg bioderek - prywatnie. Oba bioderka eleganckie i powiedziała że już żadna kontrola nie potrzebna, bo są stabilne itd:tak::-).
Ale powiem Wam, że wnerwiłam się trochę bo... usg teraz było robione na bardzo nowoczesnym aparacie o dużej rozdzielczości itd (mój Ł się zna na usg:cool2:) i lekarka musiała i tak włączyć jakiś zaawansowany program bo przez dużą ilość tkanki tłuszczowej było niewyraźnie:sorry2:. Więc powiedzcie mi co mogła widzieć ta lekarka 6tyg temu na sprzęcie sprzed 20 lat, mierząc linijką na monitorze:wściekła/y::confused:
Dobrze że nie posłuchałam jej i nie pieluchowałam szeroko:dry:

Matko co lekarz to inna opinia :szok:
My tez po usg bioderek gdzie lekarz powiedział, że wsio ok niby jedno coś tam ale w normie i nie trzeba kontroli a tu pediatra na oko mówi, że coś nie tak. I co? Wierzyc pediatrze czy Usg. Pójdę dla pewności kolejny raz, tylko to zimno mnie przeraża.

reklama
luandzia
A co było małej bo nie wiem?

Zuzia miala zapalenie oskrzeli i Helenka zaczela tez kaszlec niby nie miala zadnych zmian osluchowych i gardlo tez ok podobno to byl katar tylko ze nie splywal nosem tylko gardlem i dlatego ten kaszel
podobno jezeli starsze dziecko jest chore a mlodsze ma mniej niz 3 miesiace i cos sie zaczyna to odaje sie antybiotyk nawet jezeli nie jest tak zle bo moze sie to skonczyc szpitalem
troche bylam podlamana bo we wtorek lekarka nam powiedziala ze ten kaszel bardzo brzydki i prawdopodobnie jezeli do piatku sie nie poprawi to zastrzyki albo szpital na szczescie jest duza poprawa nawet lekarka byla zdziwiona
co do powieki to moja Zuzia miala naczyniaka na jednej powiece i na karku jak bylo cieplej to robilo jej sie to bardziej rozowe w tej chwili juz tego nie ma

Do góry