reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moja dzis nie chce jesc :-( Zjadla o 5.00 170ml , pozniej o 8.00 tylko 30 ml a teraz odwraca sie od butli :szok: Jest wesola , gadatliwa moze i ona chce dluzsza przerwe w jedzeniu :confused:

reklama
Mój ma to samo ilona więc się nie martw, nic na siłe. DAj mu pół godziny lub godzine później.Najadł się i może potrzebował tylko 30ml. Mój 1,5h pił butelke 150ml także już nie zmuszam , nie wciskam - nie chce to nie daje.
A jeśli pogodny i zadowolny to tym bardziej . Po prostu dzievcko nie ma ochoty na mleko .Poczekaj troche a zje :)

moja mała odkąd miała szczepienie (3dni temu) nie może sobie usnąć mocniej przez dzień. Jest niespokojna śpi tylko na rękach, a jak ją odłoże to płacz. Przez sen się wierci, jęczy. Masakra jakaś. Mam nadzieje że to skutek szczepienia i minie jutro.

zmieniłam pediatrę:-) napisałam o tym co się działo na wątku mleko, papki i kanapki. jestem zadowolona, a moje dziecko nie ma refluksu tylko ja kretynka za szybko po jedzeniu go przebieram/przewijam i tarmoszę za mocno, ale teraz już uważam i jest ok:tak: no i wróciliśmy do mleka Bebilon 1 i stopniowo jesli będzie potrzeba będziemy przechodzić na pepti 1:-(fuuuu!

Madziek odpisalam na mleku i kanapkach :-)

Dziunka a jak mam rozróżnic biegunkę od normalnej , ale luźnej kupy ?

Moja jak jadła tylko mleko AR zagęszczone to kupa była stała taka a`la kiełbaska -taką jak my robimy, ale bardzo żółta.

Teraz je zwykły bebilon zmieszany z tym AR i robi taką samą żółtą kupę, ale sraczencję :-) To ma być biegunka ?

Madziek odpisalam na mleku i kanapkach :-)

Dziunka a jak mam rozróżnic biegunkę od normalnej , ale luźnej kupy ?

Moja jak jadła tylko mleko AR zagęszczone to kupa była stała taka a`la kiełbaska -taką jak my robimy, ale bardzo żółta.

Teraz je zwykły bebilon zmieszany z tym AR i robi taką samą żółtą kupę, ale sraczencję :-) To ma być biegunka ?

Biegunka jak to juz ktoras z dziewczyn pisala wylewa sie z pieluchy, to prawie sama woda podbarwiona kupa, zielona, o brzydkim zapachu.

Nie wiem jak wyglada zatwardzenie u niemowlakow na samym mleku, ale wiem jak wygladaja jak juz sa obiady wprowadzone. U mojej Julki to sa czarne zbite, twarde kupy.

reklama
Do góry