reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

My dzisiaj byliśmy do szczepienia. Jak na razie malutkie są wesołe, bawią się ładnie, jedzą chętnie. Zobaczymy, co będzie wieczorem! Uzbroiłam się w Ibum - pielęgniarka powiedziała, że wg ostatnich badań, paracetamol osłabia działanie szczepionki na pneumokoki...a ja poprzednim razem dawałam im czopki z paracetamolem na gorączkę :-(

reklama
Witam sie :)

Na własne zyczenie zrobiłam małej badanie moczu (jakaś taka marudna od dwoch dni, mniej je, nie chce lezec na brzuszku) i co... oczywiście stan zapalny. Dostała furagin 2 x po1/4 tabletki, skierowanie na usg brzuszka (wlasnie usnela po godzinnych bojach o znalezienie wygodnej pozycji wiec pojedziemy jutro jak sadze, niech sie dzis wyspi). Jak sądze nie ma co czekac dziewczyny i ktora ma przeczucie ze cos malenstwu nie tak to robic te siuski robic :) zadne to pieniadze (jesli prywatnie) a od razu widac czy cos sie dzieje.

Witam sie :)

Na własne zyczenie zrobiłam małej badanie moczu (jakaś taka marudna od dwoch dni, mniej je, nie chce lezec na brzuszku) i co... oczywiście stan zapalny. Dostała furagin 2 x po1/4 tabletki, skierowanie na usg brzuszka (wlasnie usnela po godzinnych bojach o znalezienie wygodnej pozycji wiec pojedziemy jutro jak sadze, niech sie dzis wyspi). Jak sądze nie ma co czekac dziewczyny i ktora ma przeczucie ze cos malenstwu nie tak to robic te siuski robic :) zadne to pieniadze (jesli prywatnie) a od razu widac czy cos sie dzieje.

My też robiliśmy siuśki ale wsio ok, ufff. Zbieralismy do woreczka i jak tylko nasiusial od razu usunęłam w locie co by żadne bakterie nie wyszly bo bym sie zastanawiala, czy te bakterie to rzeczywiście z moczu czy źle pobrałam mocz i trzeba do pojemniczka na posiew. Właśnie czytałam artykuł, że czasami do moczu podczas zbierania nalecą ze skóry jakies tam bakterie i dzieci są niepotrzebnie leczone.

Passingby dużo zdrówka dla dzieciątka, matczyna intuicja dobrze podpowiedziała Ci co masz robic ;-)

dziunka napis UP TO 12 jest na tej nowej serii , która Antka uczuliła. Ty widac masz jeszcze starego , dobrego npampersa:-D

My dzisiaj byliśmy do szczepienia. Jak na razie malutkie są wesołe, bawią się ładnie, jedzą chętnie. Zobaczymy, co będzie wieczorem! Uzbroiłam się w Ibum - pielęgniarka powiedziała, że wg ostatnich badań, paracetamol osłabia działanie szczepionki na pneumokoki...a ja poprzednim razem dawałam im czopki z paracetamolem na gorączkę :-(
bura ty już na pneumokoki szczepisz?
Moja pediatra twierdzi,z ę dopiero w drugim półroczu sie powinno. No kochana u Ciebie to dopiero koszt tych pneumokoków!!!!

no faktycznie...
no nic, Kuba szczepilam w drugim półroczu (tzn zaczęlam) na pneumo, a meningo po orku. Teraz tez tak zrobie. Tylko wtedy mialam prace :baffled: skąd teraz kase wytrzasne to nie wiem :-(

reklama
Do góry