reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
dziewczyny ktore juz urodzily czy Wy wyrazilyscie zgode aby Wam zaszczepili maluchy w szpitalu na zoltaczke typu B i gruzlice??jesli nie wyrazilyscie zgody to jak to sie robi??ustnie raczej oni oleja nasza prosbe..prosze dajcie szybciutko znac...znalzalam takie cos https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...-niebezpieczne-szczepionki-33144/#post4480700

Pisałam już na temat niebezpiecznych szczepionek. Ja nie będę szczepić dziecka. Należy napisać oświadczenie. Mogę Ci przesłać na maila wzór. Jak będą wypełniać papiery to podkreśl, że nei chcesz żeby szczepili Twoje dziecko. Najlepiej niech napiszą wielkimi literami i czerwonym kolorem.

Pisałam już na temat niebezpiecznych szczepionek. Ja nie będę szczepić dziecka. Należy napisać oświadczenie. Mogę Ci przesłać na maila wzór. Jak będą wypełniać papiery to podkreśl, że nei chcesz żeby szczepili Twoje dziecko. Najlepiej niech napiszą wielkimi literami i czerwonym kolorem.

Ja bym bardzo prosiła ten wzór na maila: aza777@wp.pl. Z góry dziękuję :)))

ja tez poprosze o wzor: malgorzatkka@interia.pl dziekuje:-)

chyba troche demonizujecie to szczepienie w szpitalu i nie chodzi mi o to czy to sluszne bo kazdy ma prawo do swojej opini tylko o te oswiadczenia itd przeciez nikt wam na sile nie zaszczepi dziecka jak urodzilam Helenke to przyszla do mnie polozna i pytala czy zgadzam sie na zaszczepienie mojego dziecka i musialam podpisac zgode

No cóż, mnie nikt nie pytał. Dzieciątko zaszczepili i już. Pytali tylko o zgodę na różne badania. Co rusz musiałam coś podpisywać.

Teraz mam zacząć podawać malutkiej witaminy K, D i B6. Mam nadzieję, że nie będzie miała po tym problemów. Wiem, że nawet na witaminy dzieci różnie reagują.

Ja podpisy skłądałam tylko przy przyjmowaniu mnie do szpitala i szczerze (z lekkim zażenowaniem) przyznam, że nie do końca wiem, co podpisywałam. Dziecko mi zaszczepili, niestety euvaxem. Przeczytalam to dopiero w domu w książeczce zdrowia dziecka.
WIęc jeśli chcecie odmowić szczepień, przygotujcie się do tego wcześniej, bo ja poszłąm na żywioł i niestety w szpitalu po prostu tego nie dopilnowałam - byłam tak ogłupiała, co nie dziwi w sytuacji okołoporodowej...

hmm myslalam ze skoro u nas tak jest to w pozostalych szpitalach tez :sorry: na pewno musialam podpisac zgode na szczepienie a w trakcie porodu tez wypelnialam z polozna rozne ankiety itd moj zawod i takie tam przed porodem lekarz przeprowadzal ze mna wywiad chyba z pol godziny ciekawe co by bylo gdyby porod szybciej przebiegal :sorry:straszna biurokracja

przy wypisywaniu ze szpitala dostałąm zalecenie wykonania usg przezciemiączkowego i narządów wewnętrznych. Pediatra mi jednak powiedziała, że takie badania nie wchodzą w kompetencje PZOZu i nie ma możliwści, żebym dostała skierowanie i zrobiła to za darmo w ramach nfz. Więc jak chcę mogę zrobić te badania prywatnie... No jakieś dziwne to jest.. MOże któraś z Was ma podobną sytuację?

reklama
przy wypisywaniu ze szpitala dostałąm zalecenie wykonania usg przezciemiączkowego i narządów wewnętrznych. Pediatra mi jednak powiedziała, że takie badania nie wchodzą w kompetencje PZOZu i nie ma możliwści, żebym dostała skierowanie i zrobiła to za darmo w ramach nfz. Więc jak chcę mogę zrobić te badania prywatnie... No jakieś dziwne to jest.. MOże któraś z Was ma podobną sytuację?

Nawet nie wiedzialam ze sa teraz takie zalecenia:szok: 5 lat temu bylo tak z bioderkami. Kazali robic usg ale trzeba bylo za nie placic (chyba 40 zł z tego co pamietam).

Do góry