reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych dzieciaczków

My do okulisty idziemy 26.10 po za tym mamy jeszcze chyba z 5 wizyt u innych lekarzy...
27.10 idziemy do szpitala na renoscyntygrafię, pff dobrze, że tylko na 2 dni bo bym chyba zwariowała.
Na drogi moczowe Jagoda bierze furagine, 1/4 tabletki hehe po za tym ma całą listę innych witamin i leków... czasem się w tym gubię... i czekam kiedy to wszystko się skończy... :-(

reklama
Nie dość, że ma anemię to jeszcze te infekcje dróg moczowych mogą wracać a tu potrzebujemy profilaktycznie furaginę ze względu na tą nerkę. Nie wiem czy Wam mówiłam ale pojawiła się druga nerka po prawej stronie, jest albo połączona z tą właściwą albo przyklejona do niej, ciekawa jestem co tam wyjdzie.

JJ ja też nie mam zaleconej wizyty u okulisty. Na pieczątce ze szpitale owszem jest o wizycie u pediatry, gina o podaży witaminy D i K ale o okuliście nie ma słowa. Pediatra też nic nie mówiła a oczka mu ropieją od urodzenia:/

Mi się wydaje że okulista to dla tych dzieci które miały fototerapię tzn miały żółtaczkę i się opalały pod lampami... Przynajmniej u nas w szpitalu tak jest.

dolaczamy do Obnizonego Napiecia Miesniowego :/ taka diagnoza po dzisiejszej wizycie u neurologa:( Tez przed nami rehabilitacja tylko we wro jest z tym straszny problem... na NFz nie ma szans a ja nie wiem jak teraz pomoc Mikolajowi. I wcale glowki ladnie nie podnosi bo jest ona wygieta zbyt do tylu i maluchy prawidlowo podnoszac glowke powinny zaczynac od lezenia na brzuszku z rekami wzdloz ciala i same powinny te raczki wyciagnac przed siebie i sie uniesc. Lipa:(

Nie dość, że ma anemię to jeszcze te infekcje dróg moczowych mogą wracać a tu potrzebujemy profilaktycznie furaginę ze względu na tą nerkę. Nie wiem czy Wam mówiłam ale pojawiła się druga nerka po prawej stronie, jest albo połączona z tą właściwą albo przyklejona do niej, ciekawa jestem co tam wyjdzie.

Karozlinkaz, czy pamietasz może przy jakiej wartości hemoglobiny stwierdzono anemię? Mój ma 10,2 i nie wiem czy się tym martwić. To jest trochę poniżej normy i jeden lekarz kazał dawać leki a drugi powiedział że to fizjologiczne...
Mi się wydaje że okulista to dla tych dzieci które miały fototerapię tzn miały żółtaczkę i się opalały pod lampami... Przynajmniej u nas w szpitalu tak jest.

Mój się opalał i nie mam zalecenia konsultacji okulistycznej...
Nie wiem czy się na nią pchać bo pilnowaliśmy go z mężem na zmianę non stop całe 4 doby żeby sobie nie zdjął tych okularów, przez co sami o mało wzroku nie straciliśmy...

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystkie noworodki(do około 3 miesiąca życia) powinny być badane przez okulistę w celu ocenienia prawidłowego czerwonego refleksu z dna oka. Tak mi powiedział ordynator oddziału noworodkowego przy wypisie ze szpitala.:tak: Wcześniaki natomiast jakoś wcześniej i kilka razy chyba.

To samo mowił mi pediatra, położna i nawet pielęgniarka środowiskowa...Jakie jest zdanie innych lekarzy nie wiem, ja wolę pójść na wizytę, żeby niczego nie przeoczyć.

Ostatnia edycja:
Do góry