reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieciaczków

reklama
maggie to chociaż coś pozytywnego z tym wynikiem :tak:

szuszu z Tomciem raczej wsio ok. Pewnie nie lubi leżeć na brzuchu i nie ćwiczy ...a to, że jest sztywna głowa jak go nosisz to odwrotność raczej do ONM.

Maggie to super :-) Nie martw się, Wiki też miała straszne zaparcia do 3 mies. Jej kupy o były suche bobki tylko, przeszło samoistnie :-)
JJ, no czasem głowa mu opadnie jak go noszę ale ogólnie trzyma pion i się rozgląda:-) Tylko na brzuchu nie cierpi leżeć i jak go położę to stęka a głowy nie podniesie.

meggie - nie zazdroszczę stresu ja przy badaniu dna oka płakałam razem z małą. pisałaś że masz iść do okulisty - my byliśmy w wojewódzkim szpitalu okulistycznym za Clepardią kawałek w poradni dla wcześniaków (mimo że mała nie wcześniak).
neila - faktycznie chyba połowa z nas wyszukałaby te rzeczy u sowich dzieciaczków i to jest najgorsze bo możemy albo coś przegapić uznając za normalne albo przesadzać w drugą stronę.
malgo - pokaż im jak zachowuje się "Matka Polka" jak ktoś nie dba o dobro jej dziecka!!

my jesteśmy po wizycie u pediatry i wsio ok oprócz tej cholernej wysypki (powiedziała tak jak wcześniej położna że to nie skaza i żebym nie odstawiała nabiału) i PLEŚNIAWEK.
Cholewcia ja tam ich dalej nie widzę ale to by tłumaczyło ostatnie płacze podczas jedzenia (a jeść to moja kluseczka lubi więc domyślam się jak musiała się wk... jak jej coś w tym pzreszkadzało ;-)) Lekarka zaleciła nam żel Daktarin oral i 2-3 razy dziennie na gazik i ścierać nawet do krwi (!) ten osad. mam problem z tym ścieraniem bo naciąga ją na wymioty (właśnie mi zwymiotowała po raz pierwszy przy tym). Oprócz tego ścierania smaruję sobie 1-2 dziennie brodawki tym i podaję na smoczek ale to ścieranie wcale nie proste takie... Może któraś z Was to robiła i ma jakiś patent?

zaliczyliśmy też USG bioderek i wszystko gra

szuszu z Tomciem raczej wsio ok. Pewnie nie lubi leżeć na brzuchu i nie ćwiczy ...a to, że jest sztywna głowa jak go nosisz to odwrotność raczej do ONM.

Kurczę to ja już nie wiem czy mój ma ONM czy WNM. Bo jak go nosze na ramieniu to też odchyla główkę i jest taki sztywny i byłam święcie przekonana że to WNM a okazało się odwrotnie. Poza tym jak byłam na konsultacji w szpitalu u rehabilitanta to powiedział żeby nie pionizować tak maluszków bo to jeszcze za wcześniej, chyba że tylko do odbicia i żeby rączki zwisały na placach, a ja tak nie potrafi wziąć wysoko Maksa i zawsze jedna rączka jest trochę na pleckach a druga oplata moją szyję.

neila to ja już też zdurniałam....mój Fran tak się silnie odchylał, głowa mu prawie wcale nie opadała a miał WNM :confused::confused::confused:
Może to odchylanie to zły "parametr" i nie świadczy ani o ONM ani o WZM .....?

Radek też tak czasami zesztywnieje i się gapi w około ale jednak potem klapnie mi na ramię a łepetynka mu się czasem chwieje. A Franek - jak ostatnio spojrzałam na fotkę w albumie - miał 2 miechy a ja go nie musiałam podtrzymywać pod głową :szok:taki był usztywniony :szok: U Radka to nie możliwe, bo głowa mu lata....

Dziewczyny a co z tym okulistą? Bo wiele z Was było/idzie? Z Frankiem byłam dopiero niedawno na kontroli, bo ja mam dużą wadę wzroku.....ale jak był malutki to nie byliśmy :confused: Powinnam iść?

reklama
Do góry