reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie nasze i maluchów

mi pomagaly jabłka, banany albo kup sobie syrop z suszonych sliwek w aptece albo w sklepie zielarskim, albo pij łyżke oleju dziennie takiego do smazenia

reklama
syrop z suszonych śliwek ale i same suszone śliwki (hehe, nie te w czekoladzie;-)), a też dobre jest musli gdzie większość stanowią płatki owsiane- działają jak miotełka w organizmie. No i jabłka, ale podobno lepiej gotowane niż surowe. A woda z cytryną z rana jest też dobra na żołądek (kwasy).

Gotowane jabłka są na zatwardzenie! Wiem bo przerabiałam z córcią! I banana też nie polecam!
Ogólnie DUŻO picia, suszone owoce, może jakaś maślanka, niektórym pomaga wypicie kawy rano:-)

Ijeszcze jedno-całe ziarenka lnu zalane ciepłą wodą do napęcznienia..i te ziarenka i wodę wypijasz na czczo-nie zmielone tylko całe-to jest ważne..wtedy przesuwa treść jelitową;-)I obowiązkowo woda z cytryną...a najlepiej ciepła..też na czczo..zobaczysz jak będziesz rano gnać:-)

hej, czy i was tak strasznie okrutnie mecza zaparcia? co wam pomaga? jak dlugo mozna za przeproszeniem nie robic?! najgorsze, ze to tak boli, za kazdym razem strach czy to jelita czy tfu tfu- dzidzius... w wiekszosci wypadkow jelita... :(

Mam ten sam problem i powiem ci ze juz wszystkiego probowalam.woda przegotowana z cytryna i miode z rana,sliwki suszone,maslanka.blonnik,jablka,kawa na czczo, mleko popijalam woda .A najgorsze jest ze mi sie che ale poprostu nie moge i boje sie tak bardzo przec.Ale jak juz kilka dni nic to niestety biore czopek glicerynowy i po ok 15 minutach juz po.Tylko z tymi czopkami to staram sie uwazac.W szpitalu tez nam podawali czopek tylko mowili zeby nie regularnie.Tak wiec jak juz nic ci nie pomoze to sprobuj czopki glicerynowe

ja bylam przekonana ze moja dieta jest rewelacyjna i zadne zaparcia mi nie groza, warzywa, duzo blonnika, profilaktycznie rano pilam sobie wode z miodem, w ogole duzo pije wszystko gralo jak w zegarku i nagle mnie tez dopadlo. nie moge sobie poradzic,to juz ze 4 dni, kupilam w aptece wczoraj duphalac, lyknelam ale dalej nic.

ja bylam przekonana ze moja dieta jest rewelacyjna i zadne zaparcia mi nie groza, warzywa, duzo blonnika, profilaktycznie rano pilam sobie wode z miodem, w ogole duzo pije wszystko gralo jak w zegarku i nagle mnie tez dopadlo. nie moge sobie poradzic,to juz ze 4 dni, kupilam w aptece wczoraj duphalac, lyknelam ale dalej nic.

Tunia kup sobie czopki glicerynowe mi od razu pomagaja i mozna je stosowac w ciazy

reklama
Do góry