reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
A mnie cały czas martwi że mój mały nie podnosi główki leżąc na brzuszku...to jego największy wyczyn, bardziej jej nie podnosi, potrafi tylko orócić ją w drugą stronę i tyle,Zobacz załącznik 275200

Przyjdzie pora, że bedzie podnosił nie ma co na siłę przyśpieszać podnoszenia główki bo to może nawet negatywnie wpłynąć!!

athena mój też słabo podnosi głókę, w sumie to się uwstecznił boładniej trzymał i na brzuszku i jak go trzymałam w pionie, teraz jest słabiutko, ale się tym nie przejmuję, jak będzie gotowy to będzie podnosił, każde dziecko ma swój kalendarz rozwoju i nic na siłę

Jas w ogole nie lubi na brzuchu lezec
w pionie glowke trzyma sztywno a na brzuchu marudzi i nie chce wsolpracowac
podniesie pare razy i koniec
moze powinnam go na cos twardszego polozyc bo ciagle lozko lub przewijak

athena83 mój maluch ma takie samo podejście do leżenia na brzuchu nie i koniec :-) już przestałam się tym martwić widać nie każde dziecko lubi taką "rozrywkę"

Nie martwcie się, mój zupełnie przestał współpracować z podnoszeniem główki :-/ może przełom 2 i 3 miesiąca to taki czas? W ogóle ma mnie w nosie i nie chce jej unosić, a trzymał już cudnie i to ze 2 minuty nawet. Na razie jakiś kryzys!

reklama
Czy któraś z Was ma jeszcze problem anemii u maluszka? Odebraliśmy dziś wyniki morfologii po miesięcznej kuracji witaminami i kwasem foliowym i nic się nie poprawiło, a żelazo spadło poniżej normy :-/ Jestem załamana. Do pediatry idziemy dopiero za tydzień, ale co może jeszcze zalecić? A może powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania przed wizytą?

Do góry