reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Jeżeli maluch nie manifestuje faktu nie robienia kupek : nie ma wzdętego brzuszka ,nie płacze , itp. ciągle to oznacza że pokarm się wchłonął dobrze i nie ma potrzeby codziennego opróżniania. U dzieci karmionych piersią to normalne i nie należy się tym martwić. Na początku miałam schizy z tego powodu i do 3 lekarzy się udałam , bo jakoś mi się wierzyć nie chciało że tak rzadko załatwia te potrzeby ale rzeczywiście małej nic nie dolega i nie płacze z tego powodu :)

reklama
Dziewczyny a jaką herbatkę podajecie Waszym dzieciaczkom?? Ja mojemu jeszcze żadnej herbatki nie dawałam, w sumie to jest na samym mleku z piersi i ewentualnie jak są duże upały podaje mu wodę.

Ja daje Hippa ułatwiającą trawienie, ale niedługo spróbuje dać mu dziką różę lub malinę niby są od czwartego tygodnia ale sprawdzę czy coś się będzie działo jak dam po 3 miesiącu (dwa tygodnie w tą czy w tą).

reklama
Dziewczyny a jaką herbatkę podajecie Waszym dzieciaczkom?? Ja mojemu jeszcze żadnej herbatki nie dawałam, w sumie to jest na samym mleku z piersi i ewentualnie jak są duże upały podaje mu wodę.

ja hippa na trawienie i kupka jest po niej piękna, widzę różnicę jak nie chce pić i jej poluzuję :(

dziewczynki czy przecinacie tubkę po linomagu, mnie coś naszło, przeciełam a tam tyle towaru szło do kosza

Do góry