reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

A czy waszym maluszkom też tak skóra się jakby "łuszczy"? Najbardziej to w miejscach zgięć...:(
Kąpię w Oilatum, ostatnio nawet jeszcze zaczęłam smarować oliwką, ale to nic nie daje, a nawet mam wrażenie że jest tylko gorzej:(

reklama
Aniu u nas też tak było, oliwka nie pomagała, ale dostałam próbke od położnej emulsji do Kąpieli Mustela i skóra przestała się łuszczyć i jest taka fajniutka

Ewuś podjechałam z małym do lekarza dzisiaj do ośrodka który ma dziś dyżur ambulatoryjny, bo te krostki nie dawały mi spokoju i pan doktor powiedzial mi że jemu to wyglada póki co na uczulenie na słońce plus potówki.Moze to też być ten tradzik lub od hormonów ale na skaze narazie nie wyglada.

Mi lekarka powiedziała dziś to samo - Pola ma krostki, ale tylko na twarzy. Myślałam, że to uczulenie na słońce, bo raczej na żadne jedzenie, bo codziennie jem co innego, a jej codziennie wychodzą nowe! Musiała by być uczulona na wszystko :) A lekarka nam powiedziała, że to jej wygląda na trądzik niemowlęcy i poradziła, żeby myć małej buźkę rumiankiem. Zobaczymy, czy pomoże..

dziewczyny byłyście na badaniu bioderek ze swoimi maluchami? jeśli tak to czy też macie profilaktycznie zalecone pieluchowanie?

Mi lekarka powiedziała dziś to samo - Pola ma krostki, ale tylko na twarzy. Myślałam, że to uczulenie na słońce, bo raczej na żadne jedzenie, bo codziennie jem co innego, a jej codziennie wychodzą nowe! Musiała by być uczulona na wszystko :) A lekarka nam powiedziała, że to jej wygląda na trądzik niemowlęcy i poradziła, żeby myć małej buźkę rumiankiem. Zobaczymy, czy pomoże..

Nasza też miała ten trądzik w szpitalu, teraz sam zszedł nawet nie przemywałam rumiankiem, lekarz powiedział że zejdzie sam:)

zdec my tez mielismy problem z łuszczącą skórą i jakaś dziewczyna poradziła mi maść linomag i pomogło już się nic nie łuszczy

a powiedzcie mi mamusie synków, czy w czasie kapieli odciagacie im napletek? bo mi położna kazała to robic a jak spróbowałam to nie dałam rady i zostawiłam to w spokoju:confused:

Mojemu małemu też się skóra łuszczyła w pierwszych tygodniach i położna mówiła żeby absolutnie nic z nią nie robić i mam się nie martwić ponieważ to naturalne i ona po prostu musi się złuszczyć.

magdalena79 Mi położna powiedziała żebym pod żadnym pozorem nie ruszała napletka :szok: bo tam jest jeszcze wszytko zrośnięte i mogę małemu tylko krzywdę zrobić. Widzę że mam kolejne pytanie do pediatry.
Ale znalazłam ten artykuł i tam tez jest żeby absolutnie nic nie robić z napletkiem.

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,3885221.html

Ostatnia edycja:
reklama
zdec my tez mielismy problem z łuszczącą skórą i jakaś dziewczyna poradziła mi maść linomag i pomogło już się nic nie łuszczy

a powiedzcie mi mamusie synków, czy w czasie kapieli odciagacie im napletek? bo mi położna kazała to robic a jak spróbowałam to nie dałam rady i zostawiłam to w spokoju:confused:
o matko co te polozne wymyslaja:szok:
mi polozna i 3 lekarzy mowilo ze nie wolno tego ruszac
tez ciagle o to pytalam bo nie bylam pewna

Do góry