reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Dziewczyny pomocy! Mojego małego strasznie wysypało na buzi, ma czerwone chropowate krostki. Nie mam pojęcia co to jest, boję się że to jakaś alergia ale nigdy nie miałam z nią styczności więc tylko gdybam. Orientujecie się jak wygląda alergia u niemowlaka?
w pon idę do pediatry bo mamy szczepienia ale strasznie mnie martwią te krostki bo jest ich naprawdę dużo i już dziś chciałabym wiedzieć co mu dolega.

Nadika u mnie jest to samo :baffled: stąd było moje pytanie o oilatum bo miałam nadzieje że to pomoże a jeszcze koleżanka która urodziła tydzień po mnie też do mnie dzwoniła że jej syn tez dostał takiej wysypki :baffled: i u niej pediatra kazał obserwowac bo podejrzewa skaze białkową u mnie sasiadka mi powiedziała że to może być własnie to bo nasza pani doktor stwierdziła że to od goraca :-(

reklama
nadika mam nadzieję że to nie skaza białkowa, ale mi położna mówiła że właśnie te krostki przy skazie są takie chropowate...

Ja mam takie kapsułki z których sie wyciska bezpośrednio do buzi, a potem daje cyca :)
nie chcę siać paniki ale chyba lepiej podawać na łyżeczce, bo te kapsułki są śliskie i mogą wpaść do buźki dziecka, nas położna uczulała przed bezpośrednim podawaniem z kapsułki, bo w mojej przychodni zdarzyło się że dziecku wpadła kapsułka i się dusiło-historia dobrze się skończyła, ale ja i tak się boję...

nadika mam nadzieję że to nie skaza białkowa, ale mi położna mówiła że właśnie te krostki przy skazie są takie chropowate...

nie chcę siać paniki ale chyba lepiej podawać na łyżeczce, bo te kapsułki są śliskie i mogą wpaść do buźki dziecka, nas położna uczulała przed bezpośrednim podawaniem z kapsułki, bo w mojej przychodni zdarzyło się że dziecku wpadła kapsułka i się dusiło-historia dobrze się skończyła, ale ja i tak się boję...
Ita ja mam właśnie wit d i k w kapsułkach i to samo mi przyszło do głowy, że to jest śliskie i niebezpiecznie tak to wyciskać, nie wiem kto wymyślił taki patent, beznadziejne rozwiązanie jak dla mnie. Poza tym nie udało mi się kupić razem i za każdym razem wyciskam 2 kapsułki:-/

Spokojnie - to nie jest az tak sliskie jakby sie moglo wydawac ;D Malgosi podawalam tylko w tych kapsulkach - bez zadnych wpadek (a D podawalam dlugo). Oczywiscie trzeba uwazac i brac sucha reka.

Nadika u mnie jest to samo :baffled: stąd było moje pytanie o oilatum bo miałam nadzieje że to pomoże a jeszcze koleżanka która urodziła tydzień po mnie też do mnie dzwoniła że jej syn tez dostał takiej wysypki :baffled: i u niej pediatra kazał obserwowac bo podejrzewa skaze białkową u mnie sasiadka mi powiedziała że to może być własnie to bo nasza pani doktor stwierdziła że to od goraca :-(

badaicka a smarujesz czymś te zmiany skórne, chodzi mi nawet o zwykłą oliwkę po kąpieli? mały ma bardzo suchą skórę na tych zmianach skórnych.
Niestety wydaje mi się że mały ma alergię bo zaczęły pojawiać mu się te zmiany również na nóżkach i rączkach, a czytałam że takie są objawy alergi.
Widać że go to swędzi bo non stop przebiera rączkami i nóżkami i jest niespokojny. Dzisiaj był kąpany o 19.30 a zasnął dopiero o 23. Teraz się obudził na karmienie, zjadł mało no i śpi. Zobaczymy co będzie w dzień, już się boję bo to weekend i nie wiem jak sobie poradzimy.

hefi to dobrze ze kiepsko sie wchlania, moze ma wlasnie filtry mineralne, o niebo zdrowsze niz chemiczne
chodzi o to zeby jak najmniej tej chemii dostalo sie do skory dziecka

reklama
Do góry