reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
Dziewczyny... jak podajecie maluszkom witaminę d3 ? Jest napisane żeby ją zmieszać z mlekiem... czyli jak karmie piersią mam kropelkę witaminki zmieszać na łyżeczce z odrobinką mleka i wlać do buzi? ? ? :/ i czy można za jednym zamachem podawać i K i D3 czy rozbić to na różne pory dnia? ? proszę napiszcie bo pojęcia nie mam :)
Ja tak podaję wyciskam na łyżeczkę krople witaminy i krople mleko i siup do buźki i później cyc;)

Mam pytanie do dziewczyn ktorych maluszki urodzily sie z wlosami :-): czy te wloski sie u was wycieraja? A moze sie orientujecie do ktorego miesiaca one zostaja na glowie i czy zawsze wypadaja? Ja jestem pewna ze Lili bedzie blondynka a teraz ciagle ma te ciemne wloski z ktorymi sie urodzila, troszke jej sie jakby przerzedzily nad czolem (podobna do tatusia :-D) ale reszta glowy nadal gesto owlosiona. Moze one zostana??

Drugie pytanie o oczy: ja mam niebieskie a maz brazowe, Lili ma teraz niebieskie, wiem ze zmienic sie moze kolor do roku, ale ciekawa jestem jak to u was jest, chociaz to pewnie jeszcze za wczesnie zeby kolor osadzic, bo nasze maluszki sa takie "mlode" :-D Chcialabym zeby pozniej zrobily sie brazowe, ale to chyba nie zmieni sie z dnia na dzien?

Mam pytanie do dziewczyn ktorych maluszki urodzily sie z wlosami :-): czy te wloski sie u was wycieraja? A moze sie orientujecie do ktorego miesiaca one zostaja na glowie i czy zawsze wypadaja? Ja jestem pewna ze Lili bedzie blondynka a teraz ciagle ma te ciemne wloski z ktorymi sie urodzila, troszke jej sie jakby przerzedzily nad czolem (podobna do tatusia :-D) ale reszta glowy nadal gesto owlosiona. Moze one zostana??

Drugie pytanie o oczy: ja mam niebieskie a maz brazowe, Lili ma teraz niebieskie, wiem ze zmienic sie moze kolor do roku, ale ciekawa jestem jak to u was jest, chociaz to pewnie jeszcze za wczesnie zeby kolor osadzic, bo nasze maluszki sa takie "mlode" :-D Chcialabym zeby pozniej zrobily sie brazowe, ale to chyba nie zmieni sie z dnia na dzien?

Co do włosków to raczej będą się wycierać, zależy jak dziecko będzie leżeć. Ale spokojnie wszystko odrośnie:)
Co do oczu, to mam dokładnie tak samo, ja - niebieskie, mąż - brązowe i też zastanawiam się jakie będzie mieć mała, teraz ma niebieskie, ale chyba wszystkie noworodki takie mają:) Ja bym chciała żeby miała niebieskie;)

I ja i mój mąż mamy brązowe oczy, a malutka urodziła się z granatowymi, teraz już jej trochę zjaśniały. Ale kolor oczu może też odziedziczyć po dziadkach <lol>

Wloski sie wycieraja ;) Troszke wypadaja - ale wiekszosc z nich zostaje jednak na glowie. Tylko ze .. glowa robi sie coraz to wieksza i u takiego 6cio miesieczniaka to tych wlosow wydaje sie byc kilka na krzyz ;) A wyciera najbardziej sie z tylu glowy, bo potem malec tak lezy i wierci glowa najwiecej. Potem zreszta widac wloski nowe, juz geste i takie antenki ze starych wloskow ;)
Co do koloru - Malgosia urodzila sie z kruczoczarnymi, jasnialy jej dosc szybko i szybko zostala blondynka ;) Chlopak urodził sie z szatynowymi i tylko leciutko mu narazie zjasnialy - ale jeszcze maja czas ;).
U mnie w rodzinie ogolnie rodza sie sami kudlacze .. ;)

reklama
Do góry