reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
Trochę nie na temat... ale może mi coś doradzicie. Czy jak chodzicie z maleństwami teraz na spacerki zakładacie im czapeczki? Mój nienawidzi czapek... jak tylko założę to jest jeden wrzask... jak w ogóle teraz ubieracie na spacerki? weekend ma być gorący... wtedy to chyba same body, co???

u mnie była dzisiaj połozna i zapytalam jak w takim upałach mam ubierać dziecko na spacer, powiedziała, ze jezeli lezy w wózku to i nie ma wiatru mocnego to teraz czapka niepotrzebna, do tego body krotki rekaw bez skarpetek nozki okryc pieluszke tetrowa zeby sloneczko nie siwecilo no i najlepiej miec paroselke do wozka.

Mi też mówili że parasol lepsza. Najlepiej w taki upał złożyć gondole całkiem i tylko ta parasolka to maluchowi nie będzie tak duszno.

Mój Kamil jeśli tylko nie jest głodny to możemy z nim robić co chcemy i nie zapłacze :-) a do kąpieli używamy płynu Hippa i na razie jest ok :-)

Do okulisty to do najzwyklejszego chodzicie czy są jakieś okulistyczne specjalności od dzieci??

zwykły okulista, ja z Natanem trafiłam do niezbyt sympatycznej starszej pani, która raczej nie miała dobrego podejścia do tak małych dzieci, no ale mamy już to za sobą i oczka zdrowe :)

dziewczyny czy Wasze maluchy też czasem tak oddychają strasznie szybko i płytko aż całym ciałkiem falują? nie wiem czy to związane z fazą snu czy coś..

Z tym różnym oddychaniem to mi pediatra powiedziała, że to normalne u małych dzieci i niema się czym martwić. Oddychają w różny sposób, bowiem płucka się rozwijają (ćwiczą) czy jakoś tak :-)

reklama
dzięki dziewczyny za poruszenie wątku oddychania- przez przypadek przeczytałam a też mnie to niepokoiło ...a co do czkawki to mój skrzat ma ją 3 razy dziennie ...tak mi go żal bo ta wredna czkawka rzuca całym jego ciałkiem :(

Do góry