reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
Dziewczyny jak myjecie cipuszkę tam w środku???Bo moja ma tam takie białe;(

na początku nie rusza się tego. Później wymywa się w środku delikatnie wacikiem z przegotowaną wodą (położna na wizycie nam pokazała że niezły brudek potrafi się tam zebrać).
Tak samo zwracajcie uwagę na "brudek" pod paszkami, czasami ciężko umyć go w kąpieli.

kalwa - a jak jest u okulisty, na czym polega badanie?Nas czeka jutro.........:eek:

przepraszam, ze odpisuję tak poźno ale moja królewna nie daje mi dojść do kompa...
może komuś się przyda, bo avena ma już okulistę za sobą
u nas badanie okulistyczne wygladało taż ze trzy razy były oczka zakraplane, a później po pół godziny okulista zakładał takie metalowe coś i zaglądał do oczka, okulistka musiała jeszcze niestety pogrzebać w oku jakimś swoim przyrządem ale nie byłam wstanie patrzeć co tam robi...
to była nasza druga wizyta na ktora wszedł mąż ja po pierwszej nie dałam rady
najważniejsze że wszystko jest dobrze i kolejna wiizyta dopiero jak maja będzie miała roczek :)

mam kochane do was pytanie, jak walczycie z komarami oprócz mosikitery?
czym smarujecie maluszki przed a czym po ugryzieniu?
używacie w domu jakis urządzeń do kontaktu itp?
bedę wdzieczna za rady
buziaki
kalwa

Ja używam Oilatum, mała miała bardzo suchą skóre, a po kapieli w plynie i smarowaniu oliwka zrobiła się bardzo ładna.

A używacie jakiś odplamiaczy do ubranek? Dziś mała zrobiła taką kupe, że ubrudziła body, pomimo ze od razu namoczylam to widac brud czym mogłabym to zeprac?

A czy wasze maluchy lubią kapiel? Bo moja płacze a czasami to nawet tak sie zanosi ze az nie moge tego sluchac? Macie jakies sprawdzone sposoby na udaną kapiel?

Ja używam Oilatum, mała miała bardzo suchą skóre, a po kapieli w plynie i smarowaniu oliwka zrobiła się bardzo ładna.

A używacie jakiś odplamiaczy do ubranek? Dziś mała zrobiła taką kupe, że ubrudziła body, pomimo ze od razu namoczylam to widac brud czym mogłabym to zeprac?

ja na kupy mam jeden sposob: gorace palace slonce, wybiela wszystkie plamy z kup i z ulewania, znikaja w oczach

reklama
Mój Kamil jeśli tylko nie jest głodny to możemy z nim robić co chcemy i nie zapłacze :-) a do kąpieli używamy płynu Hippa i na razie jest ok :-)

Do okulisty to do najzwyklejszego chodzicie czy są jakieś okulistyczne specjalności od dzieci??

Do góry