reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Kubuś mial chorobe lokomocyjna
jak jechalismy na Mazury zwymiotował z 5 razy, ciagle go przebieralam,

spotkalam kobiete, ktora studiuje medycyne chinska i powiedziala zebym zakleila mu pepek, na poczatku myslalam, ze to zart ;) kupilam plaster ;) wyobrazacie sobie rozmiar rogala na mojej twarzy w momencie jak mu ten pepek zaklejalam????????? maż mi powiedzial, ze chyba oszalalam, smialismy sie na głos! ale to naprawde działa!!!!! po tym ani razu nie wymiotowal!!!!!!! polecam te metode;)

:szok: A jak wracaliście to jak było? Tez zaklejaliście pępek? :sorry:

reklama
Kubuś mial chorobe lokomocyjna
jak jechalismy na Mazury zwymiotował z 5 razy, ciagle go przebieralam,

spotkalam kobiete, ktora studiuje medycyne chinska i powiedziala zebym zakleila mu pepek, na poczatku myslalam, ze to zart ;) kupilam plaster ;) wyobrazacie sobie rozmiar rogala na mojej twarzy w momencie jak mu ten pepek zaklejalam????????? maż mi powiedzial, ze chyba oszalalam, smialismy sie na głos! ale to naprawde działa!!!!! po tym ani razu nie wymiotowal!!!!!!! polecam te metode;)
moja mama sobie zakleja od 40 lat jak gdzies jedzie, tez polecam ten sposob jak ktos pyta :-D

Dziewczyny byłam ostatnio z gaja u pediatry i mówiła mi zebym czysciła nos Gai bez względu czy sa Gie czy nie:)Czy wy tez czyscicie??

A my czyścimy prawie codziennie, po kąpieli. Na zrolowany kawałek wacika psikamy wodą w sprayu i do noska. I często jest tak, że niby gili nie widać, ale jak wyciągamy wacik z noska to nagle się okazuje, że w każdej dziurce coś było :)

my jeszcze nie mielismy kataru ale wieczorami zdarzalo sie ze Lila miala lekko zatkany nosek, wtedy psikam sola fizjologiczna, smaruje mascia majerankowa a na noc rozgnieciony czosnek przy lozeczku i rano nie ma sladu ;-) A co sie dzieje z Majusia??

Gosiagro - my kilka katarków mamy już za sobą, przede wszystkim częste oczyszczanie noska i nawilżanie, u nas przy porządnym katarze sprawdził się Nasivin Soft plus maść majerankowa pod nosek i na noc czosnek.

Mam zaległości, doczytałam, że pisałyście o zaklejaniu pępka. Mam kolegę, który pochodzi z Kazachstanu, tam to bardzo popularna metoda, oni też zajmują się tzw. nastawianiem pępka, co poprawie ogólnie wydolność i witalność organizmu. A jeśli chodzi o zaklejanie to metoda ta odwoluje się do akupunktury i akupresury, które zakładają istnienie w organizmie czakr energetycznych, jedną z nich jest czakra pępka odpowiedzialna m.in za jelita. Zaklejenie pępka ogranicza funkcje jelit a to może zahamować refluks żołądkowy i powstrzymać wymioty.

reklama
A my czyścimy prawie codziennie, po kąpieli. Na zrolowany kawałek wacika psikamy wodą w sprayu i do noska. I często jest tak, że niby gili nie widać, ale jak wyciągamy wacik z noska to nagle się okazuje, że w każdej dziurce coś było :)
No własnie a niektore wrogo skomentowały nasza Pediatre czyli cos w tym jest i ja tez czyszcze;)Przynajmniej przy ząbkowaniu na uszki nie pojdzie;)
Dziewczyny co stosować na katar u maluszka?

Jak u nas był to nasivin lub euphorbiu chociaz te drugie u nas nie działaja przede wszystkim inhalacje by rozrzedzic i wypłyneły te gile, gdy nosek zaczerwieniony masć majerankowa, no iwoda morska standardowo by wyciagac jak najwiecej!!By nic nie zalegało bo jakieś choróbsko moze sie rozwinąć;)

Do góry