reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrada

reklama
Przeczytałam cały wątek i utwierdziłam się w przekonaniu że dobrze zrobiłam olewając ojca małej. Przyszło mi to zadziwiająco łatwo. Po prostu pewnego dnia obudziłam się, stwierdziłam „kurcze jestem fajną laską, będę miała cudowną córke a ten dupek będzie nam tylko przeszkadzał” i zerwałam wszystkie kontakty. Nie wiem, może nigdy go nie kochałam i zawsze podświadomie czułam że nic z niego nie będzie. Teraz jestem szczęśliwa.

Ale jest jedna kwestia która mnie męczy, mam wpisać go do aktu urodzenia dziecka czy nie? I czy jeśli go tam umieszczę to automatycznie zdobędzie prawa do córki? Dla mnie alimenty się nie liczą, co mi przyjdzie z jego 100zł, dwie paczki pampersów kosztują więcej, ale po prostu nie chcę żeby wtrącał się w wychowanie, odwiedzał małą i miał jakieś prawa. Dziewczyny macie doświadczenie w tych sprawach, co robić?

Adilea jezeli go nie wpiszesz i on sie nie bedzie ubiegal o ustalenie ojcostwa to nic z nim nie bedzie was laczylo a jezeli on uzna dziecko w USC czyli dziecko bedzie mialo jego nazwisko to bedzie dla malej ojcem przynajmniej na papierze

Jeżeli nie chcesz mieć z ojcem dziecka żadnych kontaktów i żeby on nie miał praw do dziecka to chyba najlepiej wpisać że ojciec nieznany- jeżeli dziecko się jeszcze nie urodziło. A jak jest już wpisany ojciec i uznaje to dziecko( a nie jest to stwierdzone poprzez sąd bo się wypierał) to ma prawa do dziecka- a niby czemu nie, ma takie same jak matka.

Dziewczyny przepraszam, ze sie wtrace, ale pomyslalyscie jak w przyszlosci bedzie czulo sie dziecko, ktore ma w papierach w rubryce wpisane ojciec nie znany :baffled: Nawet w szkole kiedy bedzie musialo powiedziec cos o tacie....... chyba z tym ojcem nie znanym to malo fajny pomysl.
Ale to jest tylko moje skromne zdanie.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Ostatnia edycja:
hej ja mam takiego tatusia ktory jest tylko na papierze i co mi z tego przyszlo nic lepiej jak bym go nie znala zero reakcji z jego str a dziewczyna jest mloda i napewno sobie jeszcze znajdzie jakiegos fajnego faceta ktory bedzie ojcem dla dziecka a nie tylko takim na papierze

reklama
Do góry