reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrada

Muszelko za duzo sie rozpisałas i dlatego wszystkiego nie przeczytałam:( Przepraszam. Niewazne jak wyglądąła zdrada było zblizenie z inna kobieta to niech za przeproszeniem spada do tej babki jak ja mu nie wystarczyłam.

reklama
Moze mnie zlinczujecie za ten post, ale jednak go napisze:
Podejrzewam, ze wiekszosc z Was to dosc mlode kobiety z dosc krotkim starzem malzenskim. I tylko to tlumaczy Wasza naiwna wiare w idealy, i Wasza pewnosc co byscie zrobily "gdyby". Oby Was zycie nie postawilo przed ciezka proba! Ale im bardziej bedziecie pewne, tym ryzyko proby jest wieksze! Tak pokazuje poprostu doswiadczenie. Nie tylko moje ale olbrzymiej wiekszosci doswiadczonych zyciowo (nie chodzi o zdradzone) kobiet. Niestety, statystyczznie podchodza do tematu, to ponad polowa forumowiczek, ktore ten temat tu przeczytaly, predzej czy pozniej wspomni to, co tu zostalo napisane pod wplywem wlasnie gorzkiego doswiadczenia. Pytanie na kogo padnie?;-)Nie zycze nikomu. A przede wszystkim sobie. Jednak przekonana jestem, ze nie jestem w grupie wysokiego ryzyka.

[ truskawa10017
Tak jak powiedziała maria jak mozna isc z takim mezczyzna pozniej do łozka wiedziac ze nhie pragnie mnie tylko ta inna kobiete na ktorej widok dostal wzwodu i kochał sie znia... ohhhhh aż mniecoś zbiera jak czytam ze zdrade sie wybacza tak bez nieczego...:[[/QUOTE]

ja nie napisałam tego:baffled:

Mimo wszystko jeszcze Ci odpowiem Truskawa: Czy ja gdzies napisalam, ze doszlo do zblizenia? Widzisz, sprowadzasz wszystko do jednego. Nie wiem co miedzy nimi zaszlo i nie wnikam w to, bo nic mi to nie da. Zdrada to nie tylko sex.
Malo jeszcze o zyciu wiecie i dlatego nie bede sie tu rozpisywac. Ale tak dla przykladu:
A co jesli facet zdradzi pod wplywem podrzuconych mu narkotykow? Nadal uwazasz, ze niech spada jesli "wolal inna"? Mimo, ze wczesniej byl kochajacym mezem?
PS. Szkoda, ze czytasz bardzo wybiorczo. Moze gdybys czytala dokladniej wiedzialabyc o czym "my" piszemy. Sorry, ale trafilas na moj zly dzien (pms ;-))....

Muszelko A moje zdanie jest takie że nie wazne czy jesteśmy młode czy nie...Każda osoba ma swoje poglądy i wartości i nie każdemu one przechodzą z wiekiem...
Jeśli już uważasz że połowę z Nas facet zdradzi to po prostu po paru latach jeśli zdradzi nie zmienie zdania...tylko powiem ,,Ok stało się ,zdrada dotknęła także mnie ale nie będzie wybacz" Wiem sama po sobie i po naszym związku że zdrada byłaby zwykłym brakiem miłości po prostu...Żadne z Nas nie pije, nie pracuje na delegacjach , ... Jeśli ktoś miałby zdradzić zdradził by świadomie i pokazał w ten sposób że nie kochał na tyle by się powstrzymać od tej żądzy.. Ja tez mam obawy.. Nie jestem idelnie pewna że nie zdradzi mnie...!! Wiele nad tym myślałam..i wiem że wiek nie zmieni mojej osobowości ani zdania na temat zdrady tylko temu że zostane przez nią dotknięta.Nie jestem uzależniona od faceta i choć byłoby mi bardzo ciężko nie potrafiłabym mu wybaczyć... Poniewąz miłość może wiele wybaczyć..ale nie komuś kto tą miłość niszczy i łamie miłosną przysięgę...Dla mnie zycie z kimś takim nie jest nic warte bo może to zrobić znów ( jeśli był tego świadomy )

Ja sobie nie przypominam abym pisala gdzies o obrzydzeniu do faceta. Moze sie myle, ale watpie.....Jesli to znajdziesz to wrzuc, bo sama jestem ciekawa czy dobrze pamietam.
Wiek ma bardzo duze znaczenie. Moze nie zmienia sie nasza osobowosc, ale zmieniaja sie poglady. Czas uczy wielu rzeczy i wiele wczesniejszych teorii ulega przemianom podwlywem wlasnie doswiadczenia. Tak jak napisala Lulilaj - ja tez kiedys mowilam dokladnie jak Ty. Malo - bylam wczesniej zdradzona i nie bylo mowy o wybaczeniu (nie byl tego wart!). Odeszlam, mimo, ze wszyscy oczy otwierali bo ze "zlotej klatki" wyszlam z walizka. Stanelam na nogi. O jedno doswiadczenie madrzejsza. Czlowiek cale zycie sie uczy i weryfikuje swoje poglady. Tylko fanatyk i glupiec robi inaczej. Czasem okazuje sie, ze nasze poglady zmieniaja sie o 180 st.
Dobra, ide spac, bo w moim wieku zawalona noc "odpracowuje sie" przez 3 dni :))))

ohhhh nie potrafie tego czytac:{ Niewiem jak wybaczyłuscie waszym facetom no ale musieliscie miec duza odwage zeby to zrobic. Bo ja bym osobiscie tego nie zrobiła chodzby niewiem jak bym tesknila... Dla mnie zdrada rzecz jasna- wolał posmakowac innej poniewaz mu nie wystarczałam, albo poprostu chcial sie zabawic i tyle albo jak to mowia faceci skorzystac z zycia. A jesli chodzi o narkotyki... Hmmm z tego co wiem to raczej dziewczyny czesciej daja sie nakusic na seks po narkotykach niz faceci. Jak chłopakowi sie trafi taka napalona to dmuchnie. Niesłyszałam zeby chłopak bedac naćpany interesował sie laskami. Chyba raczej interesuje sie tym jaki ma odlot. A najczesciej sie zdradza gdy jest sie pijanym...

truskawa-piszesz ciągle to samo,nie czytasz odpowiedzi,rezygnujesz z dyskusji i uparcie trzymasz sie swojego zdania,poczytałam Twoje posty nie tylko tu ale na różnych wątkach,lubisz robić zadymę,gdzie się nie pojawisz zaraz jest jakieś spięcie...

do dziewczyn
szkoda czasu na tłumaczenie czegoś co jest niezrozumiale,osobie która nawet nie czyta postów i cytuje wymyslone zdania....
Muszelko gratuluje cierpliwości:-)

reklama
Do góry