reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia Zdjęcia Zdjęcia: brzuszki mamusie i bobaski

Kurcze wasze dzieciaczki takie juz pyzolki a u nas dalej skora i kosci :sorry: podobnie jak u Ciebie Makta :sorry: a ja juz tak bym chciala takie grubiutkie nozki i lapki :tak: chudziutki i dlugi po tatusiu teraz mam takie 2 dryblasy :-) ciekawa jestem czy po zmianie mleka cos wiecej przybral bo cieniutko bylo wasze juz waza pewnie kolo 6-7 a moj 4 ostatnio wazyl :confused2: dzis zwazylam sie najpierw sama a pozniej z niuniem i wyszlo 5 kg wiecej czyli tak jakby cos przybral no ale wiadomo takie wazenie nie jest dokladne musze sie wybrac na wizyte ale szkoda mi go ciagnac teraz w te zarazki i tam rozbierac tylko po to zeby zwazyc :sorry: dzis bylismy u kolezanki jej niunio ma 4 msc i taki fajny pyzolek grubiutkie uda i poliki a moj polowa jego .... Probowalam go zmierzyc no ale jak to takie dziecko ruchliwe tez za dokladnie nie moglam jak spal sie tak wyprostowal i mi wyszlo 60 cm czyli jakies 6 urosl ale mam watpliwosci czy przy porodzie go dobrze zmierzyli

reklama
Oj dorodny, fałdki sa cudne do całowania wiele miejsca mamy:)
A co do siostrzyczki, to nie przepusciła jeszcze żadnej kąpieli:)
I też kiedyś miała tę frajdę, zę kąpała sie w wannie w wanience Bartulka:) ale ona była mega szcześliwa:)

Liiviia nie martw sie, każde dziecko inaczej je, potrzebuje, rośnie, inaczej przyswaja, stąd te siatki centylowe, poza tym nie ma co porównywać w żaden sposób dzieciaczków. Moja córcia w wieku Bartusia ważyła 5.100 i nie miała nawet 60 cm, bartuś waży ok 7kg na wadze łazienkowej i ma 65cm, wiec wyglada jak Amelcia gdy miała ok 5 miesięcy. Poza tym ja mam też ten problem, że moja córcia do tej pory szczuplusieńka, sama "skóra i kości" i każdy się lituje, jaka ona chudziutka i wogóle, a jak widzę takie dzieci nabite i grube, to wcale nie zazdroszczę! Ważne, aby sie dobrze rozwijało!pamiętaj! i głowa do góry.

IMGP3018.jpg

IMGP3169.jpg a to moje łobuzki

No własnie Henrietta...nie boisz się o kręgosłupek Twojej kruszynki? Ja też tak usadzam Alicję i wszyscy dookoła mi trąbią , że to za wcześnie, żeby dziecko siedziało...a to tak słodko wygląda:)

Załączniki

• P1060273.jpg
    P1060273.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Kochane ja wiem, ze to tak słodko wygląda, ale nam bardzo mądry profesor ortopeda zabraniał kiedykolwiek sadzać dziecko jak jeszcze nie siedzi (nawet jak już posadzone siedzi tez nie kazał) bo jest to naprawdę wielkie obciażenie dla słabiutkiego jeszcze kręgosłupa.

Do góry