reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Marcysia ja id 20go tygodnia czuje ruchy bardzo nisko;) niektore dziewczyny czują pod żebrami a ja caly czas pod linią pępka i badal mnie lekarz w międzyczasie wiec raczej to nic zlego...

reklama
Ja jestem w 24 tygodniu i u nas z ruchami roznie generalnie dzidzi ulozona glowkowo juz ale ruchy czuje i nad pepkiem i tuz pod bielizna wiec mega nisko

Marcysia, ja ok 24-26 tc czułam ruchy na linii pępka w stronę brzucha i czasem jakby w dół, w stronę szyjki, tak nisko i jakby głęboko wewnątrz. Maluszek był wtedy główką do góry. Teraz trochę się zmieniło i czuję konkretne ruchy w stronę żeber, stąd moje wnioski, że się obrócił główką w dół. Wciąż czasem czuję ruchy niżej, głównie po jednej stronie, ale nie czuję już tych ruchów w stronę szyjki. Mam nadzieję, że dowiem się jutro, bo idę na wizytę.

Cześć Dziewczyny. No więc jestem po badaniu i kurczę duże mam to dziecię! Ponad 1300g, uwierzycie? I ja się pytam jak to się stało skoro nie jem mięsa, ani nie biorę żadnych suplementów. Mam nadzieję, że trochę przystopuje, bo inaczej mnie rozedrze :p Waga +5,5 kg, więc stabilnie. Tak jak czułam Maluszek obrócił się głową w dół, więc się cieszę (stąd też jego kopniaczki w stronę żeber). Szyjka miękka, ale na szczęście długa (39mm) więc mogę być spokojna. Uff... ulżyło mi, serio :)

+/- 200 g ale to i tak wielki !!! 1300 w 27 tc :szok: ty się kobieto módl żeby on nie miał 4 kg :-D bo jak tu takiego olbrzyma urodzić sn :sorry:
ale gratki ,że wszystko ok !!! :-D

Myszkajoasia, nie strasz :p Swoją drogą, na jakiej podstawie urządzenie do usg oblicza wagę? Z wymiarów? ciekawe...

Czoperka
O kurczaczki :-D;-) no z wymiarow glowki brzuszka kosci udowej i cos chyba jeszcze. Moj gin mowi ze zalezy od lekarza tez jak zlapie wymiar i od aparatu usg.
Ale dzidzia z waga szaleje nie ms co ;-) u mnie w 27 i 3 dniu miala 960 g;-) ja sie mogle by wiecej niz 3500 nie miala ;-) bo po cc ciezko bedzie dzwigac

reklama
Czoperka wow ale duzy malec? Moj Franio w 28 tyg mual 960 a jak sie urodzil to 3150.
Misiss te 3500 to taka waga optymalna. Ja jak sie urodzilam mialam 2500 :-)

Do góry