reklama
ciasteczko
Fanka BB :)
Gingerbaby - też mam -3kg i też się cieszę choć jest to kosztem strasznych mdłości. Czasem wolałabym przytyć ale nie mieć takich rewolucji
Inzagata 3,5 cm! Tosz to juz wielkoludek gratki
To teraz ja co prawda wizyta bez usg ale jednak od razu powiem, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Nasluchalam sie o angielskim prowadzeniu ciazy przeroznych historii a tu zostalam potraktowana super siedzialam 1h20min. Pobrano mi krew na wszelkie potrzeby (jedno wklucie wszystko za darmo) midwife przepytala mnie dokladnie o wszelkie choroby wystepujace w rodzinie, o poronienia nie tylko moje ale rowniez mamy i siostry, o poprzednie ciaze (problemy z ciaza, porod naturalny, skorcze samoistne czy wywolywane, lozysko urodzone naturalnie czy wyciagane, naciecia, pekniecia wsio). Jak doszlysmy do cukrzycy ciazowej kobitka od razu zawolala druga. W zwiazku z poprzednia ciaza i cukrzyca dostalam glukometr, zapas paskow i igielek. Mam sie kluc 2 raz dziennie a w nastepny piatek mam juz spotkanie ze specjalista w celu omowienia wynikow. Usg we srode 19.11 rano. Wszystko umawiaja same. Nie trzeba latac do przychodni i sie rejestrowac. Dostalam tez zrypke o to jednorazowe krwawienie. Midwife stwierdzila, ze nielubimy zadnych krwawien i nawet z kropelka czy dwoma mam od razu do nich sie zglosic. Mam tez ciaze wysokiego ryzyka ze wzgledu na wczesniactwo Mikiego. Na koniec kazala cieszyc sie ciaza
Az dziw bierze, ze w szpitalach moga miec tak wspaniale podejscie do przyszlych mam
To teraz ja co prawda wizyta bez usg ale jednak od razu powiem, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Nasluchalam sie o angielskim prowadzeniu ciazy przeroznych historii a tu zostalam potraktowana super siedzialam 1h20min. Pobrano mi krew na wszelkie potrzeby (jedno wklucie wszystko za darmo) midwife przepytala mnie dokladnie o wszelkie choroby wystepujace w rodzinie, o poronienia nie tylko moje ale rowniez mamy i siostry, o poprzednie ciaze (problemy z ciaza, porod naturalny, skorcze samoistne czy wywolywane, lozysko urodzone naturalnie czy wyciagane, naciecia, pekniecia wsio). Jak doszlysmy do cukrzycy ciazowej kobitka od razu zawolala druga. W zwiazku z poprzednia ciaza i cukrzyca dostalam glukometr, zapas paskow i igielek. Mam sie kluc 2 raz dziennie a w nastepny piatek mam juz spotkanie ze specjalista w celu omowienia wynikow. Usg we srode 19.11 rano. Wszystko umawiaja same. Nie trzeba latac do przychodni i sie rejestrowac. Dostalam tez zrypke o to jednorazowe krwawienie. Midwife stwierdzila, ze nielubimy zadnych krwawien i nawet z kropelka czy dwoma mam od razu do nich sie zglosic. Mam tez ciaze wysokiego ryzyka ze wzgledu na wczesniactwo Mikiego. Na koniec kazala cieszyc sie ciaza
Az dziw bierze, ze w szpitalach moga miec tak wspaniale podejscie do przyszlych mam
Witam, ja wczoraj miałam wizytę, dzidziuś to już mały człowieczek z rączkami i nużkami, pływał sobie spokojnie z rączkami założonymi za główkę. Mieży całe 3,25 cm. Ja na razie trzymam wagę startową i mam nadzieję żę przytyję max. 8 kg.
gratuluję)) rośnie maluszek
Inzagata 3,5 cm! Tosz to juz wielkoludek gratki
bardzo konkretna wizyta super, że jesteś zadowolona
myszkajoasia
u nas prywatna wizyta jutro o 17 . samo badanie bez usg szkoda ale co dowiem się co i jak :-)
truskawka15
Aktywna w BB
erzebeth każda ciąża inna. Ja już w 5 tyg widziałam zarodek (2,5mm) z serduszkiem więc nie ma reguły. Mój pęcherzyk jest duży i ma kształt kiełbaski ale nie wiem jaki wymiar. W 4 tyg mój pecherzyk miał 9,8mm. Napewno wszystko będzie dobrze:*
reklama
myszkajoasia
powiedzcie mi jakie bylx wielkosci waszych pecherzykow ciozowyc w ok 6 tyg, ja sie zaczelam od wczoraj strasznie martwic jak mi powiedziala ze moj pecherzyk ma 6 tyg a mierzy tylko 8 mm
mój miał tyle samo w 6 tc i 4 dniu ale pani z usg powiedziała ze jest ok no i dziwne bo słyszałam serduszko czy to możliwe ?