reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ulkan gratulacje wielkie!!!

mikowata nic się nie martw dzidzia na ppewno cała i zdrowa

Nomi nie mam to nie pomogę ale skonsultuj się z chirurgiem i powiedz swojemu ginekologowi - istotne to w miarę bo mnie zawsze pyta o spuchnięte nogi i żylaki

reklama
Z tym wzrostem to masz 100 % racji. Ja się niejednokrotnie z koleżankami sprzeczałam jak mówiły, że za dużo ważą (a to były takie kobitki powyżej 180cm) bo powyżej 60-ciu itd, ale nie dało się przetłumaczyć, że są wyższe i po prostu MUSZĄ wazyć więcej.

A o tym programie to nie pomyślałam , ale faktycznie takie coś byłoby całkiem przydatne i interesujące. Musisz pomysł jakieś stacji TV sprzedac :-D:tak:.

Ha ha ha :) Patencik mam :) Tylko jeszcze taki programik opracować bym musiała :) Dobre by takie coś było :)
Niestety na żylaki nic nie poradzę bo nie mam (jeszcze a u nas to rodzinne więc kiedyś pewnie mieć będę). Słyszałam tylko że żylaki powstają jak się siedzi z nogą na nodze bardzo często ale nie wiem czy to mit czy prawda.

NomiMalone fajna tabelka. wiadomo ze to jest oparte na jakis tam wyliczeniach i statystykach, wiec kazda z nas w ktoras strone bedzie sie odchylac

Kiedy najwcześniej można zrobić badania połówkowe? Czy jeśli będę teraz na wizycie i wg OM będzie to 19 tydzień +6 dni; ale wg mojego lekarza i wielkości MAluszka - 18 tydzień to połówkowe będzie można zrobić?

Mi lekarka powiedziała że badania połówkowe między 20 a 24 tygodniem ciąży i muszę się zapisać do innego lekarza żeby porobił mi wszystkie przepływy itp.

Deizzi ja mialam taka sytuacje teraz. Nie wiem czy moge to badanie nazwac połówkowym czy raczej usg genetycznym II trymestru. Wszystko dobrze pomierzone i sprawdzone.
Wiem ze np po 20 tc jest z jakiegos wzgledu mniejsza wykrywalnosc ZD i jeszcze czegos tam.. Ja sie nie zastanawiam i ufam lekarzowi. Bardzo dokładne Usg gen w 18 tc za mną, za tyd mam kolejne, potem jeszcze jedno... ; )

Deizzi a Ty juz jestes zapisana na to połówkowe?

reklama
Ja akurat mam taki charakter , że lubię mieć cele, wytyczne i "tabelki" :p Wtedy czuję , że potrafię kontrolować swoje życie, nie lubię tracić kontroli ... no w sexie z mężem to akurat lubię :rofl2::rofl2:
:-p:-p:-p i to mi sie podoba:tak::tak::tak:
A ja teraz troszkę z innej beczki. Powiedzcie mi czy któraś z was ma problemy z żylakami na nogach ? Bo ja przed ciążą miałam małego żylaka przy kolanie, taki może z 5-7 cm. Teraz w ciąży zrobił się dłuższy i to konkretnie ma może z 20cm. czy któraś z was ma podobny problem i jest pod opieką jakiego chirurga?
nie wiem jak to jest w Polsce ale tu o ile sie orientuje to zalecaja nosic takie spacjalne rajstopy. Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem
Kiedy najwcześniej można zrobić badania połówkowe? Czy jeśli będę teraz na wizycie i wg OM będzie to 19 tydzień +6 dni; ale wg mojego lekarza i wielkości MAluszka - 18 tydzień to połówkowe będzie można zrobić?
badanie polowkowe wykonuje sie miedzy 19-22tc.

Do góry