reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Agula nie nigdy nie miałam badanego.

Co do wyglądu w ciąży, ja ze Szczepkiem wyglądałam koszmarnie na początku, pryszki, krostki i inne paskudzctwa. Też słyszałam hasła typu "córa urodę odbiera a synek dodaje" ale ja to wsadzam pomiędzy inne przesądy typu kształ brzucha i wielkość pupy:-D

reklama
Agula ja nie wierzę w takie rzeczy, tzn. w przesądy :-)
A Wy chcecie znać płeć, czy nie?
Z Oliwią w ogóle nie chciałam wiedzieć co będę mieć aż do porodu tylko dr się wygadał :-)

ja też nie wierze w te przesądy. Mama widzi jak jem słodkie i mów, że to dziewczynka tylko że ja zaraz do tego jem kwaśne to co bliźniaki ;). A powiedzcie mi, chciałyście chłopca czy dziewczynke? ( wiem że chcemy mieć "nie ważne byleby zdrowe") ale ja myśle, że co poniektóre z nas mają swoje "ciche" życzenie.
Ja bym chciała dziewczynkę, dlatego ponieważ mój brat ma dwie i wiem jak sie je " obsługuje" :D z chłopcem bym sie bała nie wiedziałabym jak do wychowania podejść.

a oto moje malenstwo:-)ma 6,2cm. ogladnelismy narzady,kregoslupek,zeberka,kosci glowki tez w porzadku. krecil sie strasznie we wszystkie strony:-Dpodrapal sie po glowie i pokazal mamie jak przyklada raczke do ust. moze paluszka ssal bo chwile to trwalo :-) jest wszystko w porzadku :-D:-D:-D z usg 12t4d
23082012225.jpg

nimitii, ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka - co prawda nigdy nie byłam w tym dobra i raczej moje przeczucia się nie sprawdzały, ale tym razem mam takie przeczucie od początku ciąży.. Co bym wolała? Hmmm... sama nie wiem... jakbym miała i mogła wybrać to musiałabym się dłuuuugo zastanawiać...

Królowa_Dramatu a powiedz mi to twoje pierwsze dziecie? wiesz ja też miałam od samego początku przeczucie, że to dziewczynka ale gdy popatrzę na moje ostatnie usg to (i nie tylko mi) wydaje mi sie, że to jednak chłopak będzie. Już sie nie moge doczekać następnej wizyty wtedy sie dowiemy :)

mi sie wydaje ze moj tez bedzie chlopak:) i mowie dzis o tym lekarzowi a on mi na to ze bardzo mozliwe ale jeszcze nie powie mi na 100%:-)wiec czekam cierpliwie:-)wazne zeby bylo zdrowe :-)

reklama
nimitii, moje pierwsze :) Ty faktycznie już chyba zaraz się dowiesz, ja pewnie kilka tygodni muszę poczekać.. Ale to przeczucie jest ze mną od początku i jestem wewnętrznie przekonana, że to raczej dziewczynka :) Widzę, że Ty jedną nogą w drugim trymestrze jesteś!!! Super!

zabka, a było coś tam widać, że lekarz nie zaprzeczył?

Do góry