reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

betina - koniecznie wrzucaj foto , chociaż jedno. Wystarczy , żebyś kliknęła ikonkę w pisanym poście "Insert Image" i wybrała fotke z kompa. Jak zatwierdzisz fotę obejrzymy wszystkie :rofl2:

reklama
roksaa gratuluje! piekna dzidzia!
betina wrzucaj fotke!!!! najwazniejsze ze parametry w normie i dzidzia zdrowa:rofl2:cudownie!!!!
nimitti to jest najpiekniejszy dzien!!! boski, cudowny i wyczekiwany:-) Takie malenstwo a tyle radosci:tak:

Hej hej

Ogladam i zazdroszcze Wam - musze jeszcze czekac caly tydzien na takie wrazenia:wściekła/y:

Anka
, super foteczka i ciesze sie, ze wszystko OK.

Agula, Patrycja - kciukasy!!!

Betina - super, najwazniejsze ze zdrowe i dobrze sie rozwija. Plec i tak poznasz predzej czy pozniej
Roksaa - gratuluje, oby tak dalej:tak:

Jotka, fantastycznie, mojego synusia juz podgladnelismy w 13 tyg, na USG genetycznym wlasnie. Pokazal sie w calej okazalosci i tak juz zostalo:-)

Rokssa, Betina super że wizyty udane.
Rokssa śliczna fotka:-) Betina kombinuj, ekspertymentuj i wrzucaj nam szybciutko zdjęcie;-)

Agula, Patrycja kciuki zaciśnięte, czekamy na wzruszające relacje i cudne zdjęcia.

Ja odliczam dni do piątku

anka na pewno! tak cie ciesze że wizyta przebiegła ci ok :)
Poniżej pochwale wam się jeszcze jednym zdjęciem usg. Na początku czułam, że to będzie dziewczynka ale jak patrze na to konkretnie zdjęcie myślę, że to będzie chłopak :)
Dzidziol 003.jpg

Cześć!
Ja dziś byłam pierwszy raz u lekarza na NFZ. Wcześniej chodziłam do LIM z racji abonamentu. I powiem wam że jestem w szoku. Bardzo długa wizyta (ok. 40 minut), dokładny wywiad, skierowania na brakujące badania i w dodatku lekarz super uprzejmy. W LIM to każda wizyta trwała może 10 minut, bez zbędnego gadania. Nie powiem że było źle, nie mam nic do mojego lekarza z LIM-u, jednak tam nie można się zapisać na kolejną wizytę na za miesiąc, bo nie ma miejsc. Trzeba się prosić na dodatkowe wizyty i wyczekiwać pod drzwiami. To głupie skoro w końcu się za to płaci.

Lekarz zrobił mi szybkie USG po brzuchu i ludzik się ruszał, wszystko wygląda OK. Teraz w piątek mam jeszcze USG genetyczne (jeszcze w LIM). To badanie jest w sumie ważniejsze niż ta dzisiejsza wizyta. Oby było OK :)

reklama
Ja po wizycie :) z USG 10 tydzień ciąży czyli tak jak wychodzi z OM :) Maluszek słodki, taki malutki a już rączkami i nóżkami machał, cudowny widok :-) serduszko bije :-) tylko mam słabe zdjęcie bo miałam pęcherz pełny a 15 min przed wizytą byłam w toalecie :/ CRL wynosi 32.0 mm :-)

Do góry