reklama
daffodil86
Zaangażowana w BB
Herbata- Mam właśnie taką nadzieję, że podadzą ten antybiotyk, że podziała, że zdążą...ech tyle myśli...
Deizzi
Fanka BB :)
To u nas jak mąż zadzwonił do położnej że właśnie wiezie żonę i synka do domu to, ta była zaskoczona, i z pretensjami dlaczego w ciąży do niej nie dzwoniłam bo od 30 tygodnia ona ma obowizek jeździć do przyszłej mamy (15 wizyt chyba) a po porodzie tylko 6 wizyt ma. I siedzi i tłumaczy nawet podstawy, jakie witaminy w jakich produktach... Kobieta mocno przejęta jest swoim zawodem i obowiązkami aż za bardzo natarczwa jest.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Ja juz mialam wiozyte z polozna ale u nas zawsze przychodzi przed porodem by wszystko omowic i wyjasnic. Odpowiada na kazde pytanie i sama robi wywiad z mamusia.
Kazala sie odezwac jak bede po porodzie i wtedy ustalimy kiedy nas odwiedzi, na poczatku przychodzi codziennie i to ona zajmuje sie myciem, wazeniem i ogolnie pielegnacja noworodka
Kazala sie odezwac jak bede po porodzie i wtedy ustalimy kiedy nas odwiedzi, na poczatku przychodzi codziennie i to ona zajmuje sie myciem, wazeniem i ogolnie pielegnacja noworodka
anka fajna sprawa z tą położną, a powiedz czy ty coś płacisz dodatkowo za te wizyty??
tez tak mam, wiec wystarczy zglosic do swojego osrodka zdrowia, zuuuupełnie darmowo, tzn my nie płacimy ale połozne własnie bardzo chetnie łapia ,,mamy" bo maja za do pieniazki. NIe wiedziałam,że trzeba zgłosic, poinformowała mnie kolezanka-od niedawna tez mamusia, bo pewnie dowiedziałabym sie o tej połoznej dopiero przy wyjsciu ze szpitala
U Nas jest kilka położnych na region....i dodam że to POLSKA/Poznan
Herbata
Fanka BB :)
u nas cala ciaze prowadzi polozna. do lekarza idzie sie tylko 3 razy, a wszystkie usg robi polozna, tak samo z odpowiadaniem na pytania o szpital itd. co to przychodzenia do domu po porodzie to przychodzi ktos jak pielegniarka srodowiskowa. pierwszy raz jak dziecko ma 5 dni, pozniej 3 tygodnie, 2 miesiace itd itp. mierzy, wazy i rozwiewa wszelkie watpliwosci. ja mialam szczescie trafic na super babki w pierwszej ciazy, w obecnej moja polozna rowniez wydaje sie ok
anka26_x_07
Mama Laury :)
wszystko w ramach ubezpieczenia, nie ma dodatkowych opaltanka fajna sprawa z tą położną, a powiedz czy ty coś płacisz dodatkowo za te wizyty??
reklama