reklama
anka26_x_07
Mama Laury :)
jest ok dopuki nie sa regularne i zalezy w jakim odstepie czasuanka26 u mnie tez na kazdym ktg wychodza skurcze na poziomie 20, lek nic nigdy nie mowil na ten temat, tylko ze jest ok. wydawalo mi sie ze to niski poziom?
.
i ja po wizycie
Amelia w Michała nie chce się przemienić, od razu rozłożyła nogi i zaprezentowała się w całej okazałości
już taki fajny z niej dzidziuś :-) poliki i usteczka..do zacałowania
tylko zawaliłyśmy, bo jak mała ładnie pozowała i buźkę pokazywał, to fotki nie zrobiliśmy, a potem zasłoniła się rączkami i duupa nie ma zdjęcia ehhh
wszystkie pomiary oki
panna waży 2100
i ma długie nogi gin się pytała czy tatuś wysoki hehe wychodzi na to że będę jedynym liliputem w rodzinie
odetchnęłam, córcia dobrze się rozwija, jest raadość :-)
tylko łożysko coś mi dojrzewa za szybko jest na granicy drugiego i trzeciego stopnia-z naciskiem na trzeci, będziemy kontrolować sytuację, bo mogę się wcześniej rozdwoić..
no ale na to wpływu nie mamy, więc co ma być to będzie...
kurka...ja tu jeszcze nie dojrzałam do myśli o porodzie, a widzę że sporo nas ma nad sobą wizję wcześniejszego porodu...swoją drogą, ciekawe ile na koniec przenosi hihi
Gratuluję wszystkim udanych wizyt :-)
Szkoda ze sie nie udalo zrobic zdjecia, ale napewno modeleczka bedzie skoro ma dlugie nozki i jaka ladna waga. Z tym lozyskiem to roznie bywa, napewno bedziecie to monitorowac i jak bedzie trzeba to podejma odpowiednie decyzje;-)
Gratuluje wizyty
ehhhh te bakterieNo i ja po dzisiejszej wizycie Maluszek waży 2900 duży chłopak się szykuje Lekarz jedynie trochę mnie zmartwił bo mam bakterie w moczu,za tydzień mam powtórzyć badanie i zobaczyć czy dalej są, jak będą to do szpitala niestety Przez ten tydzień mam dużo pić,żeby przepłukać te nerki. Ogólnie to dużo nie piłam a powinnyśmy pić do 3 l dziennie. Dla mnie to jakaś masakra, tym bardziej że nawet wcześniej przed ciążą nie piłam dużo,nawet do jedzenia nie potrzebowałam. No ale ten tydzień należy do nas pijemy do woli Aaa i tabletki odstawiam od 22 lutego, mam nadzieję że nie chwyci mnie nagle bo nie chce jeszcze rodzić Termin mam na 13 marzec, a ja tu chciałam wytrzymac do 18 No ale czas pokaże...
truskaffko fajnie że wszystko oki Nasz synek w Twoim tygodniu ważył lekko ponad 2 kg Dlugie nogi później córeczce sie przydadzą
A synus bedzie jak ta lala, duzy chlopak
Nie chce krakac ale jak odstawisz tabletki to mozesz szybko urodzic wiec do 18 ciezko bedzie
to delikatny bol nie ma co porownywac do tego 100% pordowegoKaniu trzymaj sie skurcze na tym poziomie to juz poważna sprawa, u mnie te na poziomie 20-30 to ponoć nic strasznego hmmm.
Widzę, że na razie dobrze trzymamy się "w dwupakach", chociaż im bliżej do daty porodu, tym bardziej możemy się spodziewać kolejnych maluszków
Ja nawet nie czuję twardnienia macicy, bo mały jest tak ułożony, że cały czas mnie rozpiera i boli, szczególnie jak kopie w miednicę (zalety ułożenia pośladkowego). Mo i jeszcze leży bardzo nisko, więc schylanie się graniczy z cudem, a krzyż czuję już od 2 miesięcy.... ja mam wizytę 19 lutego i wtedy zdecydujemy kiedy będzie CC.
Ja nawet nie czuję twardnienia macicy, bo mały jest tak ułożony, że cały czas mnie rozpiera i boli, szczególnie jak kopie w miednicę (zalety ułożenia pośladkowego). Mo i jeszcze leży bardzo nisko, więc schylanie się graniczy z cudem, a krzyż czuję już od 2 miesięcy.... ja mam wizytę 19 lutego i wtedy zdecydujemy kiedy będzie CC.
Madzia_83
Fanka BB :)
I ja melduję się po wizycie ogólnie to wsztystko dobrze, tylko malutkiego nie dało się zabardzo pomierzyć bo główkę już ma bardzo nisko, moja lekarka próbowała kilka razy zmierzyć jej obwód ale średnio się to udało. Zresztą pomiarów też było średnio bo mój synek dziś nie chciał współpracować lekarka się śmiała że akrobata z niego bo dziwacznie się układał, ale serduszko wporządku, wszystkie przepływy też. Z tego co udało się pomierzyć waga wyszła ok 2800-2900g. No i dziś na wizycie się dowiedziałam że raczej z rozwiązaniem nie dotrwam do terminu czyli 02.03, bo szyjka się bardzo skróciła przez 2 tyg, niby ma jeszcze prawie 2 cm ale już jest bardzo miękka, ujście zewnętrzne jeszcze zamknięte, choć jest rozwarcie na 1 palec, otwiera się natomiast ujście wewnętrzne.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Madzia malutki nie taki malutki Ciekawe czy po porodzie tez bedzie takim akrobata )
Wazne ze zdrowy i serduszko pieknie bije a Ty w sumie to za 3 dni mozesz smialo rodzic;-)
Wazne ze zdrowy i serduszko pieknie bije a Ty w sumie to za 3 dni mozesz smialo rodzic;-)
_Ewelinka_
truskafffko pewnie nie będziecie mogli opędzić kawalerów od córki jak dorośnie :-) fajnie, że córcia potwierdziła, że jest córcią i nie macie co do tego wątpliwości.
basiatoja współczuje bakterii w moczu....pij teraz bardzo dużo tak jak lekarz zalecił....dla mnie niestety też by to było katorgą bo ja należę do tych, którym 1l dziennie w zupełności wystarcza :-) dorodny synuś się u Ciebie szykuje. Życzę Ci żebyś wytrwała do tego 18 marca w dwupaku :-)
kania78 a co lekarz powiedział na te skurcze?
Deizzi czekamy cierpliwie na relacje z wizyty :-)
Madzia83 ale fajnie, bo już niedługo będziesz mogła się spotkać z bąbelkiem twarzą w twarz...ciąża już prawie donoszona, więc nie ma się czym przejmować....dzieciątko pięknie waży, więc z pewnością sobie poradzi na tym świecie nawet jak się urodzi lada dzień.
basiatoja współczuje bakterii w moczu....pij teraz bardzo dużo tak jak lekarz zalecił....dla mnie niestety też by to było katorgą bo ja należę do tych, którym 1l dziennie w zupełności wystarcza :-) dorodny synuś się u Ciebie szykuje. Życzę Ci żebyś wytrwała do tego 18 marca w dwupaku :-)
kania78 a co lekarz powiedział na te skurcze?
Deizzi czekamy cierpliwie na relacje z wizyty :-)
Madzia83 ale fajnie, bo już niedługo będziesz mogła się spotkać z bąbelkiem twarzą w twarz...ciąża już prawie donoszona, więc nie ma się czym przejmować....dzieciątko pięknie waży, więc z pewnością sobie poradzi na tym świecie nawet jak się urodzi lada dzień.
Ostatnia edycja:
Królowa_Dramatu
betina ja też mam ciągle jakieś bakterie w moczu (ale posiew wyszedł mi jałowy) jednak żaden z moich 3 lekarzy nie widzi powodu do niepokoju, nawet jak o to się wprost zapytałam to to zignorowali.
betina79
Krolowa ja tylko ciekawa jestem co mi powie w sb bo próbował już zwalczyc te bakterie najpierw jednym, potem drugim antybiotykiem (i to konskie dawki) a tu dalej wychodza w wynikach bakterie.. Ale ja do konca mam juz jakies 2-3 tyg wiec pewnie juz nie zdąże wyleczyc tego cholerstwa przed..betina ja też mam ciągle jakieś bakterie w moczu (ale posiew wyszedł mi jałowy) jednak żaden z moich 3 lekarzy nie widzi powodu do niepokoju, nawet jak o to się wprost zapytałam to to zignorowali.
reklama