reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

i ja po wizycie :)
Amelia w Michała nie chce się przemienić, od razu rozłożyła nogi i zaprezentowała się w całej okazałości :-D
już taki fajny z niej dzidziuś :-) poliki i usteczka..do zacałowania

tylko zawaliłyśmy, bo jak mała ładnie pozowała i buźkę pokazywał, to fotki nie zrobiliśmy, a potem zasłoniła się rączkami i duupa nie ma zdjęcia ehhh

wszystkie pomiary oki

panna waży 2100

i ma długie nogi :-D gin się pytała czy tatuś wysoki hehe :-D wychodzi na to że będę jedynym liliputem w rodzinie :-D

odetchnęłam, córcia dobrze się rozwija, jest raadość :tak::-)

tylko łożysko coś mi dojrzewa za szybko :no: jest na granicy drugiego i trzeciego stopnia-z naciskiem na trzeci, będziemy kontrolować sytuację, bo mogę się wcześniej rozdwoić..
no ale na to wpływu nie mamy, więc co ma być to będzie...

kurka...ja tu jeszcze nie dojrzałam do myśli o porodzie, a widzę że sporo nas ma nad sobą wizję wcześniejszego porodu...swoją drogą, ciekawe ile na koniec przenosi hihi

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :-)

Trytyka.
..WOW włoski ...super :)
Anka to pięknie Ci Pani powiedziała..ale niech Ethan sobie jeszcze troszkę w brzuszku posiedzi ;)
żabka trzymaj się!

reklama
Truskafffka super wieści, będzie długonoga ślicznotka:-) I zazwyczaj tak jest, że dzieci przerastają rodziców. U mnie w rodzinie mama najmniejsza, czasami się z niej śmieję, że najmłodsza siostra:-D Co do łożyska to dobrze, że lekarz zauważył i będzie Cie miał pod opieką, a co do przenoszenia to z pewnością na naszym wątku będą zarówno mamusie lutowe, marcowe jak i kwietniowe:tak: Zobaczymy, najważniejsze żeby się rodziły zdrowe:-)

Truskaffka gratuluję dobrych wieści, a co do łożyska najważniejsze że zostało zauważone że szybciej dojrzewa, lepiej dostrzec wcześniej niż później :-)

No i ja po dzisiejszej wizycie :) Maluszek waży 2900 :) duży chłopak się szykuje:) Lekarz jedynie trochę mnie zmartwił bo mam bakterie w moczu,za tydzień mam powtórzyć badanie i zobaczyć czy dalej są, jak będą to do szpitala niestety:( Przez ten tydzień mam dużo pić,żeby przepłukać te nerki. Ogólnie to dużo nie piłam a powinnyśmy pić do 3 l dziennie. Dla mnie to jakaś masakra, tym bardziej że nawet wcześniej przed ciążą nie piłam dużo,nawet do jedzenia nie potrzebowałam. No ale ten tydzień należy do nas :) pijemy do woli:) Aaa i tabletki odstawiam od 22 lutego, mam nadzieję że nie chwyci mnie nagle bo nie chce jeszcze rodzić :)Termin mam na 13 marzec, a ja tu chciałam wytrzymac do 18 :szok: No ale czas pokaże... :)

truskaffko fajnie że wszystko oki :) Nasz synek w Twoim tygodniu ważył lekko ponad 2 kg :) Dlugie nogi później córeczce sie przydadzą :D

Basiatoja 3 l? Boszeeee gdzie ja to bym zmieściła, mnie się ledwo butelka wody mineralnej mieści plus jakaś herbata, kawa czy sok. Super synek sobie już waży :-) Trzymam kciuki by te bakterie szybko się wypłukały i byś nie musiała leżeć w szpitalu.

Mnie po wieczornym ktg zapisały się dość regularne skurcze i mocne... co dalej nie wiem....

betinko Chyba tylko z tego powodu, nie wdrążał się długo w tym temacie bo mówił że to raczej przez to że nie pije dużo. Może też o takiej decyzji zawazyły słabe wyniki krwi. Mam nadzieję jednak że się poprawi przez tydzień.

Kaniu a cały czas je masz? już długi czas Cię trzymają te skurcze?

Gratuluje udanych wizyt. A Maluszkom którym tak bardzo spieszy się na świat radzę siedzieć do wiosny w brzuszkach :)

My mamy jutro wizytę na 16-17. Nie mogę się doczekać. I strasznie się stresuje. Poznamy w końcu ostateczną datę CC.

reklama
basiatoja pytam bo ja tez ciagle jakies bakcyle w tym moczu mam wiec sie zdziwilam tym szpitalem. pojutrze mam wizyte to zobacze co moj gin powie..
Deizzi no stress.. ale daj znac co i jak po wizycie : )

juz sie sb nie moge doczekac.. ciekawa jestem co lek powie, ile may wazy, jak tam skurcze..

Do góry