reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Ale fajnie! chociaż z drugiej strony, chyba 3 dni przed bym oka nie zmrużyła, stres by mnie zeżarł :D

Onesmile, ajć nieprzyjemna przygoda... Całe szczęście, że jesteście cali i zdrowi oboje.

Odebrałam mój wynik z GBS, negatywny, także dzisiaj się śmieję, że normalnie chodzący okaz zdrowia ze mnie :-D.

Onesmile dobrze, że nic się nie stało i cieszę się, że znasz datę porodu:-) Chociaż tak, jak napisała Mru ja też bym się stresowała 3 dni przed:tak:
Ja też już po wizycie, dziecko jeszcze wysoko ułożone. Pobrał mi wymaz na GBS i stwierdził, że szyjka od pobytu w szpitalu się nie skróciła, więc leki działają (także te kłucia w pochwie nie wpłynęły na szyjkę, powiedział że dziecko może tak uciskać i że dużo kobiet tak ma). Mam tylko nadzieję, że będę miała wyniki GBS przed porodem. Ponadto kazał mi odstawić leki, bo powiedział że po 36 tygodniu już nie wstrzymują porodu, bo później trzeba go wywoływać, a to jeszcze gorzej. I nie wiem sama, co robić. Chcę donosić do 37 tygodnia, więc chyba jeszcze przeciągnę te tabletki tydzień:-( Później niech się dzieje;-)

Hej,

gratuluje udanych wizyt i nieskroconych szyjek:-)

Ciagle Was zaniedbuje, bo ciagle cos mi sie przytrafia. Tydzien temu we wtorek mialam maly wypadek i zlecialam ze schodow...Na szczescie zamortyzowalam upadek lewa noga i wyladowalam na scianie. Wojtka nie uderzylam, ale tak ponaciagalam sobie dolne miesnie miednicy, ze ponad dobe nie moglam chodzic. Juz jest ok, ale wciaz pobolewa. Z Wojtkiem w porzadku, wyszedl z mojej przygody bez szwanku. W czwartek badala mnie polozna, a dzis bylam na konsultacji w szpitalu i wszystko wyglada OK.
Mam tez druga wiadomosc - a mianowicie, mam wyznaczony termin cesarki - Wojtek przyjdzie na swiat 28 lutego :-)
Jejku ale napędziłaś stracha... dobrze, że wszystko jest w porządku z Wami, super że już znasz datę cc. Teraz pozostaje tylko czekać i cieszyć się
Makunia to super, że wynik negatywny :-)
Rokssa zaufaj dr, przecież On wie co robi :-) Dobrze, że leki działają a szyjka się nie skraca. :-)

Ostatnia edycja:
ja po wizycie:) wszystko wygląda w miarę dobrze:) Mała cała i zdrowa waży ok 2kg,przepływy, serducho w normie:) ułożona główkowo, moja szyjka trochę skrócona-1,5cm ale zamknięta, Pani dr pobrała mi wymaz na GBS'a, wynik w przyszłym tygodniu, euthyrox biorę do porodu - antyTPO i drugie jakieś dobrze wyszły:) wszystkie badania do szpitala zrobione, tylko mała podrośnie jeszcze z kg i mogę rodzić:p aa i na USG było widać włosy:p nie jest łysa:D

reklama
ja po wizycie:) wszystko wygląda w miarę dobrze:) Mała cała i zdrowa waży ok 2kg,przepływy, serducho w normie:) ułożona główkowo, moja szyjka trochę skrócona-1,5cm ale zamknięta, Pani dr pobrała mi wymaz na GBS'a, wynik w przyszłym tygodniu, euthyrox biorę do porodu - antyTPO i drugie jakieś dobrze wyszły:) wszystkie badania do szpitala zrobione, tylko mała podrośnie jeszcze z kg i mogę rodzić:p aa i na USG było widać włosy:p nie jest łysa:D
Super, gratuluję samych dobrych wieści :-)

Do góry