reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Madziara no to wynik nieciekawy:baffled: Moze bedziesz musiala zrobic obciazenie 75g
Madzia ale mialas fajna wizyte. A termin wg usg u mnie tez wychodzil inny. Ale moj gin mowil ze sie nim nie nalezy kierowac tylko tym pierwszym ktory mam wpisany w ksiazeczce;-)

reklama
madzia bedziesz miala modelke :-p to tylko sie cieszysz, fajnie ze juz taka duza corcia. oby wiecej takich informacji. a termin z usg jest bardziej wiarygodny niz z om, wiec moze bedziesz lutowka?;-)

W sumie tak bardzo sie nie moge doczekać że nawet i luty mi pasuje ale jest jeden problem, robimy bardzo generalny remont , dosłownie wszystko kute do cegły i obawiam sie że tak szybko nie skończą bo to święta itd W koncu tez robimy i kuchnie wiec ja widze to mało różowo a chciała bym sie przeprowadzić już do siebie przed porodem a nie po. Na razie mieszkamy u teściów ze względu na to ze u nas na dziś dzień jest aby tylko kurz :-p Trzymam kciuki za chłopaków żeby w styczniu sie wzieli w garść i podgonili z robotą ....ehhh
anka, herbata - to ja już nie wiem wg czego mam sie sugerować :-) Mi lekarz nic nie mowil ...

Madziarra to faktycznie wysoki ten cukier, pewnie dietka Cię czeka :-)
Madziaa21 gratuluję udanej wizyty i tak pozytywnych wieści, faktycznie duża dziewczyna rośnie Ci w brzuszku :-) No i taki rozrzut w terminach? Życzę szybkiego zakończenia remontu !!!

Madziaa moja Laura zawsze na usg byla wieksza o tydzien. Mialam termin na 17 lipca a wg USG mialam rodzic 10 . Laura urodzial sie 21:-D:-D:-D Wiadomo ze dzieci rodza sie z waga np 2kg a sa takie ktore maja powyzej 4kg jak moja corka. I niby oba urodzone w terminie:tak: Dzieciaczki juz wiedza kiedy wyjsc:tak:niektorym trzeba pomoc przez cc bo nie spieszy im sie na swiat:cool2: Moja siostra miala cc w 42tc bo miala juz seledynowe wody, syn urodzil sie z waga 3600g.

anka -o rany to duża ta Twoja corcia sie urodziła, 4 kilo to nie przelewki. No ja wiem że jak będzie chciała wyjść to wyjdzie ale w szoku byłam widząc że termin wg usg mam na luty :-) bądź co bądź...

Kania- na tej dokumentacji co dostałam od lekarza jest napisane że waga wynosi +/- 210g , także może być albo nieco większa albo nieco mniejsza, ale coś w kościach czuje że jest duża , większa niż na swój wiek. Ogólnie też nie jestem pewna kiedy doszło do zapłodnienia więc może być pare dni starsza, faktycznie....ale no żeby 2 tygodnie to na pewno nie :-p

no ja nie wytrzymałam i napisałam smsa mojej doktorowej . Wypisałam jej wyniki na glukozę ( przed 84 a po 102 minutach 140) zapytałam sie czy mam powtórzyć badania bo wynik 140 jest na granicy norma >140 a ja miałam pobierana krew nie po 120 minutach tylko 102 (pielęgniarce sie spieszyło) .
Doktorowa odpisała , że na wizycie da mi glukometr - czyli co ? będę musiała codziennie mierzyć cukier , czy tez diete ? hmmmmm jak ja nie lubię na nic czekać , wolałabym żeby już była ta wizyta

reklama
Do góry