reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja już odebrałam swoje wyniki . Standardowo w 100% nie wiem czy jest ok bo normy podawane są dla ludzi nie będących w ciąży . Mam delikatne różnice w Ph (7,0) i ciężarze moczu (1,010), niby za niskie RBC (3,96), za wysokie MCV (96,2), i za niskie LYMPH% (17,8 %) , ale wszystkie te za niskie lub wysokie wyniki tylko nieznacznie odbiegają od norm - oczywiście normy wypisane na mojej kartce z laboratorium , bo na necie na każdej stronie inaczej a dla ciężarnych to już w ogóle Mexyk coś znaleźć. Ze względu na to , że te moje wyniki są takie "delikatnie odbiegające" i nie widzę niczego drastycznego to myślę , że jest ok .
Natomiast ciekawie zapowiada się badanie glukozy
Przed wypiciem miałam 84 a dokładnie po 100 min (bo pani pielęgniarce bardzo się spieszyło i te 20 min nie mogła czekać) równe 140 . Niby powinno być poniżej 140 ale tym też się przejmować nie będę , to bardzo delikatna granica tym bardziej , że nie minęło regulaminowe 120 minut.

Moje gdybanie gdybaniem , zobaczymy co mi doktorowa powie 28.12 jak pójdę do niej na wizytę --> Ps, tak po świętach i tym obżarstwie iść na wizytę gdzie będą mnie ważyć ---:szok::rofl2: znów będzie "O Pani Aniu co tak dużo tych Kg? ":rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
NomiMalone ale się uśmiałam z tych dodatkowych kg po Świętach :-) myślę, że większość ładnie podskoczy do góry z kilogramami :-) ale to taki okres.... więc może lekarz nie będzie nic komentował.

anka- no faktycznie nie napisałam czego PH :tak::rofl2: chodziło o PH moczu - 7,0 norma 5,5-6,5 . Może doktorowa przepisze na wszelki jakieś leki , choć wolałabym zmniejszyć to Ph jakimiś bardziej naturalnymi środkami niż chemią .

Położyłam sie spać , ale usnąć nie da rady , mała ma taka czkawkę , że nie uleżę w spokoju . Doktorowa mówiła, że czkawka u dzieci w brzuszku mamy to oznaka zdrowia i , że nic złego ...... ja mimo wszystko tak sobie myślę , że bidulka się męczy :zawstydzona/y:

NomiMalone- z tą czkawką to tak samo sie martwie czy sie bidulka nie męczy, normalnie do tej pory miała ją może z dwa razy a dziś już miała aż 2 razy. O 6 rano i teraz. Szkoda mi jej czkawka przecież jest męcząca...ale staram sie nie martwić...;-)

nomimalone, madzia tez czytalam ze czkawka dobrze wplywa na dziecko. moja pierworodna miala czkawke w brzuchu chyba z 4 razy dziennie i zostalo jej jak sie urodzila. dlugo byla czkajacym niemowleciem ;-)

Dziewczyny ale jak rozpoznać tą czkawkę ?
Raz na jakiś czas czuję takie coś jak bicie serca, kilkanaście razy pod rząd takie pikanie, czy to może być takie odczucie ?

reklama
03.2013 tak to moze byc to. czkawka to takie regularne jakby delikatne pukanie (przynajmniej u mnie), zdecydowanie rozni sie od kopniakow i rozychania sie

Do góry