reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Betina współczuję tego cukru, choć i tak trochę udało Ci się "przeciągnąć" :-) łatwiej na diecie o wagę będzie Ci zadbać;-)
Z żelazem też niestety nie pomogę bo ja tylko to co w witaminach mam

Anka to i tak nieźle, ja ktg pierwsze i ostatnie w 42tyg jak już w szpitalu była i wody mi odeszły:szok:

Jeśli o ułożenie chodzi, to mi położna co prawda nic nie mówiła, a i ja zapomniałam się spytać ale Kruszynka główkę stanowczo ma na dole, tylko póki co bardziej jakoś tak po skosie/ w poprzek leży bo łepek ma na dole po lewej stronie (jak ma czkawkę to czuć wyraźnie właśnie tam) a kopniaki celne albo w wątrobę albo w żebra po prawej dostaje;-)

reklama
betina nie na patologie. niech lekarz ginek lub rodzinny wypisze ci skierowanie do poradni metabolicznej Kopernika15. moj lekarz mi wlasnie wypisal na patologie ale tam mnie odeslali mowiac ze beda mi potrzebni jak dostane insuline. mierz cukier godzine po posilku. ja mierze po 1 i 2 sniadaniu,po obiedzie po podwieczorku i po kolacji. na pierwsza wizyte czekalam chyba 3 tyg. w poradni tez wypisza ci recepte na paski i bedziesz nimi sprawdzac czy nie ma acetonu i glukozy w moczu.co do zelaza to ja biore 1xdziennie Tardyferon

Mam pytanie do tych z Was, które miały usg 3/4d, bo myślę nad nim intensywnie tylko zaczęłam się zastanawiać czy jest sens płacić 2razy tyle, bo z tego co znalazłam na necie to wszyscy bardzo chwalą to badanie ale pomiędzy 20 a 24 tyg a ja bym już była w 30tyg ciąży.

Szczebiotka - moj gin. właśnie z kolei mowi że najlepiej robić usg 3d/4d około 30tygodnia bo wyraźnie już widać dzidzie i że jak bym chciała to może mi zrobic ok 24tyg czy ok 20 na połówkowe ale pow ze do pomiarów lepsze jest 2d a 3 d dopiero wtedy jak dzidzia jest na prawde duza. Zatem ja sie zdecydowałam na to poźniejsze, bede na początku 29tyg wizyte mam 18grudnia a płace 250zł.

zabka dzieki za rady. na tym kopernika to zginąc mozna ;-) Cały sprzet do mierzenia cukru juz mam (musze sobie tylko wiecej igieł dokupic), teraz tylko wiecej o musze poczytac co wolno jesc i od jutra pewnie zaczne mierzyc.
A do diabetologa pojde chyba prywatnie (mam za darmo) bo bedzie szybciej i mniej skomplikowanie niz cala procedura skierowan i oczekiwania na wizyte na kopernika.

Dzieki dziewczyny za odp w sprawie zelaza. Pytalam bo mnie lek przepisal 2x1 tabletke dziennie, wiec wydalo mi sie to duzo..

reklama
Betina79 też mam żelazo 2 dziennie brać po jednej tabletce tylko, że mnie się z leków kiepsko wchłania, więc kupię jakieś do rozpuszczania, lub w płynie gotowe.

Do góry