reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

U mnie po przedostatniej wizycie 126ud, mała siedziała w położeniu podłużnym główkowym, po żebrach delikatnie daje, chociaż zdarzyło się jej mamkę mocniej klepnąć :D
Nic chyba tak nie cieszy jak dobre wyniki!
Ja poszłam 7 do przodu, ale nic mi ginka nie mówiła, teraz się zbieram na krew, będę wiedziała co z hemoglobiną, bo mam w normie, ale w dole mocno i ciągle łykam Tardyferon :-(

reklama
O jakie fajne wiadomosci, gratuluje duzych dzieciaczkow!!!
Zabko fajnie ze cukier sie nie powtorzyl.Mi raz tez wyszedl a potem ani widu ani slychu:tak:

Ja mam 8kg do przodu a moj gin twierdzi ze ja szczupla jestem:-D:-D:-D:-D Zreszta nikt mi nie wierzy ze juz mam tyle do przodu.
Podobno z tylu nie wiadac ze jestem w ciazy a z przodu nosze pilke ze soba:-D:-D:-D

Mi śmiesznie glukoza wyszła. 70 przed i 70 po wypiciu ;) 7 kg do przodu! Nie wiem gdzie to jest?! Mi tez nikt nie wierzy. Ogolnie wszystko ok. Nie moge doczekać sie 14.01 i usg :)
oczywiscie cytologia u mnie bardzo kiepska i 14.01 znowu bedzie robiona by zobaczyc czy zachodzą jakies zmiany :(

zabka, kiniusia dajcie znac co Wasi lek na ten cukier w moczu
ala84 ładna waga - córeczki i Twoja ;)
anka26 i my Ci tez mówiłyśmy że laska jestes

kurcze czyli mowicie ze to moze spojenie lonowe? niewiele mi to mowi. ale zapytam jutro na wizycie mojego małomównego lekarza.. ;)

ewelinka pewnie sie jeszcze ustawi dobrze... nie martw sie

ala przytylas tyle co nic. pozazdroscic.

marynka przykro mi ze pomiar sie nie odbyl, zawsze to jeden stres mniej

mikowata 7 kg to nic takiego. dobrze ze wszystko ok

anka no bo Ty chudo wygladasz... lepiej miec pilke z przodu niz toczyc sie...;-)

alfa
najwazniejsze ze dzidz zdrowy!

Ostatnia edycja:
Super wieści:-) Ala zazdroszczę, że udaje Ci się tak wagę utrzymać, tutaj ważą tylko na pierwszej wizycie a moja waga w zależności od humoru pokazuje, że przytyłam pomiędzy 2,5 a 4kg (zaznaczam,że waże się zawsze o tej samej mniej wiecej porze)
Ja też już po wizycie u położnej, wyjątkowo zadowolona choć krwi mi nie pobrali bo...próbki się im skończyły:szok::-D nic to za tydzień idę dodatkowo. Na położną też trafiłam tą co kilka razy była bardzo niemiła ale i tak musiałam do lekarza więc stwierdziłam, że jakoś przeżyje ale Ł był ze mną i nie wiem czy to podziałało czy humor jej wybitnie dopisywał w każdym razie dzisiaj miód po prostu, wzór wyrozumiałości i uprzejmości :-D
W każdym razie wszystko super, Maleństwo rośnie, tętno dobre, u mnie też i ciśnienie ok i mocz czysty. Poza tym umówiłam się na szczepionke przeciwko krztuścowi na przyszły tydzień, ponoć w okolicy jest sporo przypadków wśród takich maleństw więc proponują szczepionki kobietą w ciąży by dać ochronę noworodkom.
Do tego dowiedziałam się, że co prawda szpital mogę sobie obejrzeć na you tube bo nie robią oprowadzania ale jest opcja porodu w wodzie, co prawda tylko jeden basen ale to już coś, poza tym jeśli nie załapie się na basen to mogę też rodzić w jakimś ekstra pokoju (też tylko dla tych kobiet, które nie wymagają specjalnej opieki) z wielkim łóżkiem, wanną itp takie o wiele bardziej domowe warunki tylko w razie czego jestem w szpitalu. Generalnie więc z dzisiejsza wizyta pozytywnie dość gdyby nie to, że przy okazji musiałam odwiedzić lekarza i mam antybiotyki to było by super

o gratuluje dziewczyny wizyt udanych.
My odbedziemy USG 20.12 i nie mozemy sie doczekac bo przy poprzednim USG mała ulozyła sie tak,że widoczność kiepska a przy pierwszym USG wogole nie chciała ujawnic płci.
Wiec mamy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i termin 1 marca zostanie potwierdzony.

Badania ok procz żelaza ,cukier 69,9:)))) ciekawee:)
Waga +7 kg i zaczynamy 30tc

Nie ma jak dobra grupa wsparcia;-)
Ja wiem gdzie mi weszly te kilogramy ale udaje ze nie widze:-D
Dzis na kawie w przedszkolu kobieta zaskoczyla ze ja w ciazy jestem:-D jak to milo uslyszec w 7mc: OOOO a Pani sie dziecka spodziewa:confused::-D:-D:-D
Betina ja tak mialam ze spojeniem jeden dzien, kurcze tragedia bo noga nie moglam ruszyc tak bolalo
Szczebiotka fajnie ze wszaysto ok ale szkoda ze nie moglas na wlasne oczy zobaczyc szpitala:dry: w sumie interent nie oddaje wszystkiego w 100% ale wiadomo co nas czeka :)
Mikowata oby cytologia byla na plus:tak:
Aleksp oby dzidzia pokazala co ma miedzy nozkami:happy2: wstydliwa:happy2:

reklama
Szczebiotka fajnie, że u Ciebie chociaż krew sprawdzają.....moja położna stwierdziła, że skoro nie ma konfliktu serologicznego to nie ma sensu powtarzania badań..........wrrrr a to, że mam anemie (robiłam badania w PL) to mają w tyłku i nie chcą nawet sprawdzić czy się coś polepszyło....mam nadzieję, że mój wyjazd do Polski w styczniu wypali i tam się dowiem więcej na temat zdrowia dzieciątka i mojego :-)

Dziewczyny to cieszcie się, że tych kilogramów nie widać :-) gorzej by bylo, gdybyście przytyły zaledwie 2kg a wyglądały na +15 :-)

Do góry