reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Gratuluję wszystkich wizyt :-)
Mam pytanie 4 grudnia miałam iść do gin no ale nie mam kasy i na lekarza i na badania. Od stycznia idę na nfz i może dzisiaj się przejdę do szpitala może uda mi się wcześniej zapisać. Ale potrzebuje wynik cytologi od pani doktor co chodziłam prywatnie. I jak mam to załatwić? Żebym miała tylko ten wynik.

reklama
Wyślij kogoś po ten wynik. A jeżeli wynik masz zapłacony, to możesz iść sama, z tym, że zaznaczysz, że przyszłaś tylko po wynik, bez badania i konsultacji;)

Gratuluję udanych wizyt i pozytywnych wieści.
Ulkan mój Okruszek waży tylko 900 g.
Wczoraj byłam u gina, zaplanowana wizyta, myślałam że będą wszystkie wyniki badań ze szpitala a tu zonk... Na tym sobotnim usg wyszło wszystko prawidłowo, dr mówił że płeć żeńska a jak wczoraj zapytałam mojego gina to mówił że dziecko jest ułożone pośladkowo i nie widać. Więc już teraz nie jestem pewna czy na 100% będzie ta córa czy nie... A test obciążenia glukozą wyszedł b. dobrze bo też miałam tam robione i nie było tak źle :-) Poza tym został mój dowód ubezpieczenia w tym szpitalu
:dry:

Ostatnia edycja:
Iwonas super ze wyniki glukozy dobre!

Deizzi tez polecam żurawinę suszona, ewentualnie sok do rozcieńczaniaz żurawiny. Mnie bardzo pomogl w tamtej ciazy. Bakterie również mialam i 3 razybralam penicyline.

Lilikasia powodzenia u lekarza!

Ulkan to masz malego klocuszka faktycznie. Ja obstawiam zemoja około 700.

Kania ja trzymam kciuki za dziewczynke jednak. Ladnie wazyswoja droga

Hmmm... odebrałam właśnie wyniki z glukozy. Dziwnie to wygląda i coś mi się wydaje, że nie najlepiej wróży.
Na czczo miałam 75 mg/dl... po godzinie od wypicia 75 g glukozy - 77 mg/dl, po 2 godz. - 66mg/dl...
Oczywiście ten ostatni wynik jest poniżej normy. Wygląda na hipoglikemię reaktywną, ale diagnozę zostawiam oczywiście lekarzowi. W każdym bądź razie jestem w szoku, że po tym ulepku cukier spadł mi poniżej normy. Mam nadzieję, że dla maluszka nie jest to duże zagrożenie....:-(

Patrycja tak jak pisze Ulkan idź tylko i odbierz wynik bez wizyty.
Kania 900 g to już spory maluch :) a skoro juz ostatnio wyszlo, że dziewczynka to pewnie tak bedzie :) ważne, że glukoza ok.
Makunia mam nadzieje, ze taka niska glukoza po obciążeniu nie bedzie duzym problemem. Na czczo masz bardzo ładną, tylko ciekawe co z tym spadkiem po obciążeniu - ale nie martw się na zapas tylko pogadaj z lekarzem :) trzymam kciuki

Makunia, nie znam się ale czy nie jest tak że dziecku szkodzi zbyt wysoki cukier a nie zbyt niski? Tym bardziej, że po godzinie miałaś wzrost poziomu cukru, a spadek dopiero po 2h.

Makunia, nie znam się ale czy nie jest tak że dziecku szkodzi zbyt wysoki cukier a nie zbyt niski? Tym bardziej, że po godzinie miałaś wzrost poziomu cukru, a spadek dopiero po 2h.
Królowa, z tego co wiem, to najniebezpieczniejszy jest właśnie wysoki poziom cukru, ale po wypiciu tego świństwa poziom nie powinien spaść tak gwałtownie raczej... Rozumiem, że mógłby być na tym samym poziomie..Ale skoro nie jadłam przez 10 godz przed badaniem i miałam 77 a po wypiciu glukozy po 2 godz. 66 to chyba nie jest do końca ok. :sorry2: Ale na razie nie będę snuć żadnych wizji - poczekam spokojnie, co powie lekarz w poniedziałek.

Makunia - ale ty wyniki są dobre. Glukoza ładnie ci spadła, to znaczy, że organizm prawidłowo reaguje na taką dawkę cukru. Problem z nieprawidłową glikemią pojawiłby się wtedy, gdybyś po teście obciążenia glukozą 75 g miała po 1 godzinie więcej niż 180 mg% a po 2 godzinach więcej niż 140 mg%, lub wtedy gdyby cukier w drugiej godzinie spadł poniżej 50 mg%. Więc twój wynik jest ok;)

reklama
Super, że macie udane wizyty i wyniki dobre:-):-D

mi w końcu i nareszcie udało się dostać do lekarza:)

próba z glukozą ok. anemii brak, tylko ta tarczyca coś szwankuje i dostałam euthyrox n 50. ponoć nie mam już tak tyć bo na razie to +15kg :dry:
Potwierdzone, że będzie chłopczyk:-D:-D na razie na pupci siedzi i kopie w dole brzucha. Waży 830 gram. paluszki wszystkie ma, narządy dobrze się rozwijają, serduszko jak dzwon więc czego więcej chcieć? :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Do góry