reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Aaaa więc takie "buty", w sumie to ja nie wiem jak się u mnie skończy poród, znając mojego dr to będzie mnie na cc namawiał tak jak z Oliwią ale nie dałam się namówić tamtym razem, więc i tym nie dam :-) No chyba, że będzie taka konieczność, od której będzie zależało życie dziecka, moje wówczas nie ma dyskusji.

Mam nadzieje, ze mimo wszystko ta "przyjemnosc" Cie ominie. Jedyny plus tego cc jest taki, ze wybierzemy sobie date, kiedy maly ma sie urodzic:-):-) Mnie sie podoba 4 marca. No, chyba, ze on sam sie zacznie wybierac na ten swiat nieco wczesniej:szok:

Mam nadzieje, ze mimo wszystko ta "przyjemnosc" Cie ominie. Jedyny plus tego cc jest taki, ze wybierzemy sobie date, kiedy maly ma sie urodzic:-):-) Mnie sie podoba 4 marca. No, chyba, ze on sam sie zacznie wybierac na ten swiat nieco wczesniej:szok:

Mąż mówi że będzie rozmawiał z lekarzem nad 19 lutym. Bo to data urodzin męża :) A cc robi się zwykle dwa tygodnie wcześniej więc jakby na to nie patrzeć od 1 marca do 19 lutego to tak "w normie"

Dezzi fajnie by bylo taka sama date miec ;-) ja myslalam ze trafie w urodziny M., ale jednak rowny tydzien pozniej mala sie zdecydowala wyjsc

kania a czemu cie namawiac ma na cc?

ja się w ogóle na żadną datę nie nastawiam chociaż mam wielki sentyment do 3...ale, że marzec jest trzeci i 2013 to już wszystko jedno którego dnia:-D

My z mężem sie śmiejemy, że u nas mała mogłaby zrobić prezent na urodziny mamusi :-D Termin mamy na 21-go (czwartek) . Jak by sie urodziła 24-go to akurat w moje urodziny a mąż urodził sie w niedziele , więc i jemu przyjemność by mała sprawiła :-) choć .... ci niedzielni ludzie podobno leniwi ( u męża sie sprawdza , on na wszystko mówi "zaraz zrobię" "nie teraz" "później" :rofl2: )

reklama
Kociatka fajnie, że wreszcie się szyjka unormowała i trzyma, byle do marca:-)
Ewelinka podziwiam trzymania się naturalnych metod, ja mam cykle bardzo regularne, do tego stopnia, że to nasza 3cia ciąża i za każdym razem w pierwszym cyklu starań ale nie miałabym odwagi, tutaj w ogóle panuje przekoananie, że jak się karmi piersią to ciąża nie grozi ale powiedziałam, że nie ma szans że zaryzykuje wiem, że nie byłam gotowa na drugiego maluszka tak szybko.
Co do daty porodu to w uk sugerują się usg z 12tyg, które u mnie wykazało 5dniową rozbieżność, ja wiem, że jest to niemożliwe zwłaszcza,że pierwsze usg miałam w 8tyg i pokazywało tylko 1dzień różnicy co jeszcze prawdopodobne. Zresztą ze Szczepciem było dokładnie tak samo, a wtedy to było fizycznie niemożliwe, chyba by wziąć pod uwagę niepokalane poczęcie:-D
Królowa masz racje, że się nie przejmujesz ja ze Szczepkiem miałam właśnie z przodu łożysko i bardzo długo w ogóle ruchów nie czułam a potem delikatne...do czasu:-D
Gnagna jak piszą Dziewczyny, bolesne wcale nie muszą być, wszystko zależy gdzie dziecie kopie, moja Kruszynka też już nieźle dokazuje ale póki co omija co wrażliwsze miejsca, Szczepcio znęcał się nad moimi rzebrami od kiedy się przekręcił głowką w doł czyli jakoś w 33tyg, szczerze mówiąc liczę na to, że ta ciąza i pod tym względem będzie inna;-)

Do góry