reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG naszych maleństw

reklama
Dziekuje kochane ... no bałam się a leżałam z nogami zgiętymi i jakiś wałek mi wsunął pod dupcie i fakt ze siusiałm przed Usg bo dowcipnie a przez brzuch to chyba ma być pełny pęcherz. Dziekuje za kciukasy kochane Wasze fasolki też śa cudne wogóle nasze maluchy są piękne!!!!!

Witam. Od jakiegoś czasu Was podgladam, a dzis chciałaym się Was poradzić. Ostatnio byłam na usg, wg którego tego dnia byłam w 8t i 0 d ciąży a CRL wynosiło 15 mm. Orientujecie sie może czy ten wynik mieści się w normie? Czy fasolka nie jest za mała?
Dziękuje z góry za odpowiedz.
Pozdrawiam

ja bylam dzisiaj na pierwszym badaniu ginekologicznym. Okazalo sie ze mojej kruszynce bije wolniej serduszko czyli ponizej 100 uderzen na minute, za 2 tyg ide na kontrole, zobaczymy czy sie wyjasni ta sprawa. Powiedzial tez ze jest dosc duza jak na siodmy tydzien ciazy, no coz: mama duza a tata jeszcze wiekszy :D Tym czasem zdjecie z siodmego tygodnia naszej fasolki <3

k06l5l.jpg

Margaritko super!!!! gratuluje a teraz wkońcu i oczekiwane moje..i tak spać juz nie mogę mąż mnie zbudzil jak się szykowal rano Zobacz załącznik 307067Zobacz załącznik 307068
pencil.png
pęcherzyk wielkości 4,49cm a dzidzi 2,38cm cialko zólte 0,60cm Więc wszytsko cacy jak ja 9mm a i mierzyl przeziernosc karkową i na 9 tydz bylo 0,33 mm wiec mówil ze w okolicy 14 tc powinno byc w normie....

zuzu ja jestem w 7tc a ty w 9 i jest taka wielka roznica w wielkosci fasolki? jacieee, czyli znakiem tego jest ze na nastepnej wizycie za 2 tyg bede miala juz takiego malego zaokraglonego dzidziusia? to na moim zdjeciu plamke widac a na twoim juz mozna spokojnie glowe od reszty wyodrebnic. Supeerancko :))

hanami a ty tez w hiszpanii siedzisz? na stale czy chwilowo tylko z zamiarem powrotu? ja mieszkam za madrytem ale tylko 30 min pociagiem. Pozdrawiam :))

Ostatnia edycja:
Em_ka, super malenstwo, a serduszko na pewno jeszcze mocniej uderzy!
Ja mieszkam w samym centrum Madrytu, juz od ponad 8 lat.....
A Ty? Fajno, zawsze to razniej!

ale sie mijamy z odpowiedziami bo ci odpowiedzialam wlasnie na lipcowych mamach :-D ja mieszkam w Mostolesie od stycznia a wczesniej w madrycie 1,5 roku. w sumie jestem 2 latka i 8 miesiecy w hiszpanii. No jassne ze razniej, a juz myslalam ze nie ma nikogo z moich stron. A tak przypadkiem czytalam ze jak bedzie chlopczyk imie Nicolas, mi tez sie cholernie podoba ale moj D. powiedzial ze to sprawa do uzgodnienia bo od razu ja bym chciala o wszystkim decydowac, a w koncu ja to dziecko rodzic bede wlasnymi silami, oni by chcieli tylko na latwizne isc i nadac dziecku imie, tere fere juz lece heheheh :D

reklama
Em ka niom pewnie ze zobaczysz maego niunia już a jak! Moze też zależy od sprzętu na jakim robią usg ja robilam prywatnie wiec moze sprzet inny i dlatego tak widać... hehehe ale 2 tyg u fasolki to duzo heh wiec zobaczysz wszystko bedzie w porzadku zobaczysz!!! i 3 mam kciuki!!!! kto nastepny w kolejce??

Do góry