reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

pisałam tu już wcześniej, że mojej pani gin w 10 tygodniu ciąży dopatrzyła się przezierności karkowej równej ponad 4 mm :/ według niej dziecko miało umrzeć w ciągu paru dni a w najlepszym wypadku mieć ciężką wadę serca :/ podziękowałam już tej pani

na usg dzidzia miała 5.63 cm :)

reklama
Ja ciagle pisalam ze mam oponke, a brzuszka ciazowego nie, ale to nie mozliwe zeby to byla taka duza oponka poprostu mam taki brzydki ksztalt brzuszka.. w ogole mi sie nie podoba, wasze takie zgrabniutkie i okragle.. nawet nie chce mi sie fotki robic :/ moze pozniej jak bedzie wiekszy..

Slodkie wasze dzidziuski, ja mam USG dopiero 16 czerwca i bedzie to polowkowe, ale prawde mowiac nie wyczekuje az tak bardzo, dobrze sie czuje i mam nadzieje, ze z dzidzia jest wszystko dobrze, nie chce jej przeszkadzac co chwile zagladajac (wiem ze USG nie szkodzi, ale takie fale dzwiekowe.. pewnie w jakis tam sposob je dzidzia slyszy), nastawilam sie ze jak bede w Polsce to zrobie sobie 4D to sie napatrze i bede miala pamiatke :)

Co do lekarzy.. to ja w ogole mam tutaj w Anglii masakre.. moje USG genetyczne angielskie trwalo 3 min i jakas pani (pewnie nawet nie doktorka) powiedziala ze dziecko ma okolo 5cm i ze nic nie jest w stanie powiedziec bo jest jeszcze za male.. wyobrazacie to sobie? Dobrze, ze bylam tydzien pozniej w Polsce, to sobie zrobilam prywatnie.. Ciekawa jestem jak bedzie wygladalo polowkowe.. na szczescie tez zaraz po nim jade do Polski wiec jak bedzie podobnie jak z pierwszym i nic sie nie dowiem, to sobie w Polsce zrobie.

edytka zgrabniutki brzusio! :-)

spoonhead świetnie ze z Kruszynką wszystko ok.
Kolejny raz lekarz okazał się matołem...na szczęście!

obiecane fotki naszego maleństwa
1.jpg

2.jpg

3.jpg

i mieszkanko dzidzi w 13tc...duuuuuuuuuuży metraż;-);-)
019.JPG

pisałam tu już wcześniej, że mojej pani gin w 10 tygodniu ciąży dopatrzyła się przezierności karkowej równej ponad 4 mm :/ według niej dziecko miało umrzeć w ciągu paru dni a w najlepszym wypadku mieć ciężką wadę serca :/ podziękowałam już tej pani

na usg dzidzia miała 5.63 cm :)

Juz sobie przypomnialam i pamietam ze ogolnie mialas bardzo wczesnie mierzona przeziernosc. W takim razie bardzo dobra decyzja. Ja nie wiem skad oni biora tych lekarzy???? Szok!!!

Meryan no no no twoja kruszynka ma fajowskie mieszkanko :)
Zdjecia swietne, najbardziej podoba mi sie nozka!

Meryan cudne te zdjęcia! :-) stópeczka do zacałowania...uwielbiam takie małe stópki dzieci.
Brzusio fajowy...może i większy od innych, ale zgrabniutki :-)

Dokładnie, dlatego może jesteśmy przewrażliwione bo kiedyś lepiej się nami zajmowano??
Ale to co moja robi to juz jest chyba przesadza, super sprzęt, piekne zdjecia dzidzi to nie wystarczy, bynajmniej nie mi...:(
modlisia ,mój lekarz nie ma tak super sprzetu jak ten na którym miałam badania,tamten był na potrzeby szpitala kupiony w tamtym roku i kosztował krocie. Ale tak jak mówiesz mi też nie chodzi o zdjecia,ja chce przyjść o nic nie pytać,to ON ma mówić tu jest serce -całe i zdrowe,tu dobrze rozwijający sie mózg,tu watroba,tu żoładek,cała przepona,przepływy dobre. Tak ma wygladać wizyta a nie tekst wszystko dobrze

reklama
Meryan - maleństwo śliczne i słodkie stópkima ;-), brzusio też fajny, zdecydowanie ciążowy :-)

Spoonhead - super, że u maleństwa wszystko dobrze, pamietałam cały czas, że jedna z mamuś miała obawy w związku z przeziernością i czekałam na wiadomości, że wszystko ok :-)

Do góry