reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

ja też mam troszkę więcej włosków na brzuszku, ale są mleczno białe więc nie przeszkadzają mi wogóle :)

reklama
Mój pępuszek siedzi głęboko i mam nadzieję, że tak pozostanie :-)

włoski na brzuchu miałam zawsze, ale bardzo delikatne - taki meszek właśnie + 2-3 ciemniejsze i mocniejsze przy samym pępku i je wyrywałam pęsetą co jakiś czas ... a teraz ten meszek zrobił się naprawdę gęsty i ciemniejszy więc nie pozostaje mi nic innego jak chować brzucha co i tak robię ... tylko P. się ze mnie smieje, że niedługo zarosnę bardziej niż on :-)

U mnie pempuszek nie wyszedł ale bardzo bym chciała :))) To takie słodziutkie :D Coś tam sie z nim dzieje więc będę obserwować go dalej ;) Włoski na brzuszku takie jak były tylko od czasu do czasu mnie zaswędzi i też wydaje mi się ze to przez rozciąganie się skóry... Ostatnio wieczorem po kapieli stoję przed lustrem i przeraziłam sie bo po jedej stronie na skórze na biodrach wysżły mi jakieś ciemne krechy... Wołam męża spanikowana ze to pierwsze rozstępy a on mi ze chyba jestem przewrażliwiona bo to tylko żyły :D I faktycznie teraz jak biore prysznic czy kapie sie w troszke za ciepłej wodzie to wychodza żyły :)

Martynkka - ja czuję ruchy dziecka :) Już od 16 tygodnia codziennie :) Na początku musiałam przyłożyc łapki do brzuszka i wtedy czułam a teraz już czuję jak siedzę, stoję, jadę samochodem itd :) Cieszy mnie to niezmiernie :D A maluszek fika i kopie jak szalony :D

a już myślałam, że coś nie tak z tymi włoskami na brzuchu, ale widzę, że prawie wszystkie mamy z tym problem :) ja to aż wstydzę się iść na usg, bo jak mi napaćka tym żelem to będzie wyglądać okropnie :/ :)

pępek głęboko i wydaje mi się, że zostanie tak do końca.

Dziewczynki nie przejmujcie sie wloskami, po ciazy znikna bez sladu:tak: Z synkiem tez tak mialam. Nie golcie ich, bo tylko pogorszycie sprawe, a te kilka miesiecy przeciez da sie jakos wytrzymac;-)

Wyczytałam, że te włoski to takie normalne w ciąży, że są mocniejsze i szybciej rosną - na nogach mi tak fuuu... a depilatora stosowac nie mogę, ani wosku, bo mam zapalenia mieszków włosowych i wygląda to jeszcze gorzej, albo siniaki mi się robią po plastrach. Natomiast włosy na głowie to jakaś porażka była, bo na początku ciąży - rosnąc mi nawet nie chciały tylko strasnie suche się robiły.

Mój brzuch na głodnego - oj jeśc mi się chce - wygląda tak
20100608051.jpg

reklama
Malamrowka rzeczywiście maluski ten twoj brzuszek ale pewnie potem wyskoczy niewiadomo kiedy.U mnie tak bylo z dnia na dzien wystrzelil.No a figurka bardzo szczuplutka.

Do góry