reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Ja do dzisiejszego dnia śpię na brzuchu... Bo go nie mam poprostu :D Wydaje mi się ze jak już będzie brzuszek to jest to o tyle niebezpieczne co bardziej niewygodne poprostu :D Moja cudowna wyobraźnia podpowiada mi tak: weź podłóż sobie pod brzuch jakąś piłkę (chodzi mi teraz o mnie bo jestem dalej płaska jak deska) i sprawdź czy Ci wygodnie... Oczywiście nie omieszkałam sprobować i co... Hehe nie da się :D Bardziej bym powiedziałam na brzuchu ale bardziej na bok żeby brzusio sobie ładnie leżał na boczku i nie był uciskany a Ty zebyś miała satysfakcję ze jednak jest to pozycja ala na brzuchu :D

reklama
Ja bardzo lubię spać na brzuchu i czasami śpię pod warunkiem, że mnie akurat pierwsi nie bolą :-) no ale ja na razie też płaska jestem ... niedawno czytałam, że przy tyłozgięciu (czyli taka jak ja mam) powinno się na początku spać na brzuchu bo wtedy macica szybciej przechodzi do przodu ...

a ja nigdy nie śpię na brzuchu (przed ciążą też), bo po chwili leżenia już mnie zaczyna on boleć, najbardziej lubię na plecach:)

Oj nigdy nie wiadomo, która z nas może wylądować na grudniówkach. Bo dwa tygodnie po terminie to też w terminie. Niejedna grudniówka wyląduje w listopadówkach. Myślę, ze nie warto aż tak czepiać się szczegółów. QUOTE]
O sorry widzę, że żarty sa traktowane jako "czepianie się" w takim razie przepraszam że się wtrącam i uciekam z tego wątku.

Mnie czasami leżenie na brzuchu męczy...najczęściej śpię teraz na boku...tyłkiem w stronę W :-D
Podobno że leżenie na plecach w późniejszej ciąży nie jest wskazane. Ale nie wiem dlaczego.

Paulinko ja myślę że to leżenie na brzuchu Ci samo minie jak przestanie być wygodne ;-) a jak nie to dzidziuś napewno kopniakami od środka da znać że jest mu niewygodnie.
WIolcia_6 nie do końca rozumiem o co CI chodzi...nikt się Ciebie nie czepia, każdy tylko wyraża swoją opinię/zdanie do któego ma święte prawo-> wkońcu do forum publiczne.

Napiszę Wam jeszcze że moje dziecko wczoraj robiło nóżkami rowerek...normalnie śmiejemy się z W. jak nie wiem jak to widzimy. Wogóle strasznie było ruchliwe ale to może przez to że przed wizytą się słodkości najadłam ;-)

:) txs

ja też śpię na brzuchu - bo niby też jeszcze nic nie widać, choć po dzisiejszym badaniu to chyba przestanę ;)
Maleństwo wierci się i kręci, reaguje na każdy ucisk brzucha - przewraca się z bok na bok, drapie się po głowie i takie tam... No tak się wzruszyłam i zakochałam w tej kruszynie..
Póki co między nogami nic nie widać, ale M wciąż uparcie twierdzi, że ptaszek jeszcze urośnie ;)
W każdym razie na badaniach nie wyszlo nic niepokojącego - tj zwiększającego ryzyko, że z maleństwem jest coś nie tak. Do pupy do głowy ma 6 cm, a razem z nogami pawie 11! Tętno 155um.
I jest taki śliczne

Moja bratowa też robiła bad prenatalne na tym samym etapie ciąży - 12tc3d i też wychodziła córa, a ok 18tc zmieniła sie w chlopaka, także nie wiadomo.
W każdym razie maleństwo naprawdę zmienia pozycję ciała przy każdym mocnejszym dotknięciu brzucha. To niesamowite!

A co do daty przewidywanego porodu - wychodzi książkowo jak z wyliczeń miesiączki 15.11. :)

Lasotka to super wieści :-)

w bardziej zaawansowanej ciąży na plecach spać nie wolno bo maleństwo uciska na kręgosłup itp. najlepiej spać na boku i to lewym (nie pamiętam dlaczego akurat na lewym :-) )

reklama
Ja genetyczne usg w 13 tyg mialam ginekologiczne, a dzidzia byla dosyc spokojna, troszke sie ruszala ale nie tak jak wasze.. nawet musial ja lekko lekarz ta maszynka do usg poszturchac zeby sie obrucilo tylem do mierzenia.

Do góry