reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Aniu mój brzunio ma jeszcze zapasy rozciągliwości, a rozstępy mimo to są. Co lepsze są tylko w miejscu, gdzie mały trzyma pupkę.
Co do położenia miednicowego wydaje mi się że to trzeba "wymacać" a na oko to ja nie widzę żeby Hania była źle ułożona...każdy kształt brzuszka jest inny.

reklama
mój brzunio ma jeszcze zapasy rozciągliwości, a rozstępy mimo to są. Co lepsze są tylko w miejscu, gdzie mały trzyma pupkę
U mnie jest tak samo...kilka rozstępów pojawiło się właśnie pod pępkiem-tam gdzie tyłeczek mojego maluszka ;)
a co do zapasów rozciągliwości to chyba u mnie na granicy... ;/

Ania - masz śliczny brzuszek ... moim zdaniem nie można po nim poznać jak dziecko jest ułożone dopóki ono się gdzieś nie rozepcha :-) ja mam podobny kształt a położenie na 100% główkowe.
A powiedział Ci ktoś po kształcie brzuszka, że Hania siedzi sobie na dupce nie wiedząc wcześniej, że tak jest? :-)

ania_ch0 jaki Ty masz malutki brzuszek!!!ja mam 3 razy taki:) kształt na dziewczynke ale czy główka czy do góry nogami raczej ciężko poznac:)

kami nie martw sie! ja mam rozstępy dookoła pępka i jak słońce wygląda:)więc nie jestes sama!

Kami nie ma czego zalamywac, ja tez mam teraz ale juz mniej roztepy, jak ari bylam w ciazy to nie mialam roztepow prawie do konca ciazy a roztepy mi sie pojawily 2 tyg przed porodem i po porodzie mialam masakra brzuch, uda, piersi ale jakiejs po porodzie 5 miesiecy poznije to zeszlo, poniewaz po porodzie strasznie szybko schudlam ale nie ja sie schudlam samo schudlo. a teraz tem mam rostepy i to mniej niz mialam 1 ciaze i tak po pordzie znow bede miala roztepy wiec nie ma co sie wstydzic, chcialas miec dziecko to masz i powinnas sie cieszyc ze bedziesz miala dziecko :) i to wazniejsze ze ktos z mezowie nie przejmuje z tym rostepy ale kocha zone :) tak jak na poczatku sie wstydzilam i ryczalam oraz przejmowalam ale jak poznalam nowego faceta tez przejmowalam i on mi powiedzial ze nie wazne ze masz roztepy i wazne ze ktos mnie kocha :)

Kasiu, no wlasnie o to chodzi ze pierwsza byla ciocia, ktora jak mnie zobaczyla to powiedziala 'ooo chyba siedzi na dupce co?'. A w szpitalu to ze 3 położne rozpoznaly jak chodzilam na sluchanie serduszka, ale im to sie nie ma co dziwic, naoglądają sie brzuchow w swoim zyciu w koncu ;)
Wiecie co, moja mama po 2 dzieci, nie ma nawet pół rozstępu. A mowi sie ze sklonnosc do rozstepow jest czesto genetyczna :/ A brzuch ma jędrny, ze az jestem w szoku! nie wisi jej zadna skóra pomarszczona itd. Dopiero co skonczyla karmic Agate piersią, jakis miesiąc temu i zaczela sie odchudzac. Juz sie nie mogla doczekac, bo mimo tego ze brzuch jędrny, to jej wystawal pod dopasowanymi bluzkami. 3 tydzien jest na dukanowej diecie, i powiem wam ze schudla 8 kg. Tego samego dnia, kiedy ja ujrzałam na wadze 7 z przodu, ona zobaczyla 6 :| a jak mnie urodzila to po 2 tygodniach wazyla mniej niz zanim zaszla w ciaze, a przytyla 14 kg. Ciekawa jestem jak to ze mną bedzie..

A to ulubiona pozycja Damianka. Wciśnie się w lewy bok, a prawy zostaje taki malutki. I mama chodzi z takim bananem :-) banan.jpg

reklama
Agrafka moja Amelka tez lubi wypychac sobie pupcie po jednej stronie do tego jeszcze prostuje nogi ze musze siedziec zupelnie na prosto bo nie moge sie schylic bo czuje te nogi na cyckach normalnie. Nie cierpie jej pozy takiej ale ona ja uwielbia :)

Do góry