reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mój lekarz ma najnowszy sprzęt taki jak na obrazku ;-)

Ja tłuszczyku to niestety nie mam na brzuchu ;-)
ciekawa jestem jakie teraz będę mieć USG ;-)

Ostatnia edycja:
A to Nasze Szczęście :happy2:
USG z 19 stycznia. Maleństwo miało 48 mm :happy2:

11t5d.

11t6d.jpg

Teraz czekamy do 23 lutego na kolejną wizytę - już nie potrafię się doczekać !! :baffled: :-)

kochana z calego serduszka gratuluje tyle pisalysmy o ciazy i prosze a to usg robione w dniu moich urodzin :) wiem ze sie wcielam w watek ale musialam to napisac :)

Dziewczyny mam pytanie. Od którego tc robi się usg przez powłoki brzuszne? (jak to jest u was?) Do tej pory miałam dopochwowe, a następne usg w 14tc. Ponoć sadełko na brzuchu ma też wpływ :rofl2:
Chodzi też o to, że przy pierwszej metodzie zawsze musiałam mieć opróżniony pęcherz, a przy drugiej musi byc pełny tak?

ja miałam w 15 tc robione jeszcze dopochwowo bo maluszek był ruchliwy a trzeba było serce sprawdzic wiec zależy od lekarza

mój lekarz ma najnowszy sprzęt taki jak na obrazku ;-)

voluson-e8-expert.jpg

Ja tłuszczyku to niestety nie mam na brzuchu ;-)
ciekawa jestem jakie teraz będę mieć USG ;-)

Moja lekarka pracuje na tym samym sprzecie w klinice:tak:

Ja do tej pory miałam tylko dopochwowe-zobaczymy jak będzie następny razem:tak:

Ja póki co też mialam narazie dopochwowe, chociaż ja jestem na troszkę wcześniejszym etapie ciąży więc to chyba normalne. Ale na ostatniej wizycie mój gin mówił że jak przyjdę następnym razem (tzn 22.02) to już raczej zorbi przez brzuchol normalnie. Chociaż wedłgu mnie nie ma różnicy bo przecież w każdy sposób sprawdzi czy z maleństwem wszystko OK :-)

Aneciu dopochwowe USG oprócz dzidziusia sprawdza jeszcze inne parametry do których ciężko dostać się za pomocą wiązki ultradźwięków emitowanych przez powłoki brzuszne. Ja dzisiaj mam nadzieję na USG przez brzusiora, chyba, że będzie chciał zobaczyć coś jeszcze;)

Jeszcze 4 dni i na 5 dzień będę widzieć maluszka
1_jupi.gif

Jeszcze 4 dni i na 5 dzień będę widzieć maluszka
1_jupi.gif
Super :-)
Ja jeszcze 2 tygodnie muszę czekać, ale czas szybko leci :tak::-)
Co do USG, to zgadzam się z Milusią. Lekarz też robił mi usg dopochwowe w 13 tygodniu i 5 dni, twierdził, że do mierzenia parametrów jest po prostu dokładniejsze, a nie ukrywam, że mam też trochę tłuszczyku ;-)

reklama
A ja juz jestem po wizycie obwiazkowej 4 miesiaca, nastepnym razem zobacze zabka dopiero 05.04:szok:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry