reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wcześniej to ja chodziłam do takiej lekarki, która miała sprzęt starszy niż w szpitalu więc ciężko było się czegokolwiek dopatrzeć, jakaś masakra...
to pierwsze USG które miało czegoś dowieść:) Spróbuję coś zrobić z tym zdjęciem, powiększyć czy coś... sama zobaczysz;]
robię... robię...

zrobiłam :D
Nowy Obraz - mapa&#32.JPG

oczywiście na powiększeniu nie jest to tak ładne i wyraźne jak normalnie ;]
A co do marzeń o sukieneczkach to jak najbardziej chciałabym!!! Ale po prostu od początku tej ciąży nie wchodzi mi do głowy bym miała mieć córeczkę, w poprzedniej miałam takie wizje jakby i widziałam siebie z dziewczynką i chciałam mieć dziewczynkę... a teraz od początku chłopak chłopak chłopak w mojej głowie:)

A ja nie widzę na tym zdjęciu nic ;] ale nie wiem gdzie patrzeć chyba... kurde no to Twoje usg rewelacja taaaaki sprzęcik!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Wystaje!!!!! Bo wy tego zdjęcia nie widzicie w normalnej wielkości tylko otwierają się dość niewielkie... a tam jest taka pałeczka z dwoma maluteńkimi kuleczkami ;]
nie mów że córunia bo ja od początku ciąży mam wizje, że będzie chłopak nawet sobie nie mogę wyobrazić, żeby to miała być dziewczynka, jakieś kucyki, warkocze, sukienki... no nie mieści mi się to w głowie ;]
moim skromnym zdaniem nie powinnaś się aż tak nastawiać na chłopca, a co zrobisz jak lekarz stwierdzi dziewczynkę?
przestaniesz kochać maleństwo ?
co ma być to będzie , moim zdaniem najważniejsze jest zdrowie...
Mam znajoma ,co lekarz jej cala ciążę mówił ze będzie chłopak i co? przy porodzie okazało się ze dziewczynka !
dziewczyna przeżyła szok porodowy i przez dwa lata nie kochała i nie akceptowala swojej córki , musiała chodzić do psychologa...

Shyla całkowicie popieram Twoją wypowiedź, jejciu przecież płeć nie jest ważna, ważne, aby było zdrowe. Ja choćbym miała urodzić drużynę piłkarską będę celowała na dziewczynkę:) Ale chłopca w swoim brzuszku równie mocno kocham i cieszę się, że na razie wszystko jest w porządku:)

Nie no ja opuszczam to forum na zawsze... co by nie powiedzieć, to się zostaje źle zrozumianym, wy w tej ciąży wszystkie jakieś [przewrażliwione jesteście na punkcie dzieci, paranoja.

Martatt ja Ciebie rozumiem, wiem, że marzysz o chłopczyku, tak samo jak ja marzyłam o dziewczynce:) Wiem, że być może i moją wypowiedź mogłaś zrozumieć jak jakąś ironię:D albo aluzję, że płeć dla Ciebie najważniejsza, a nie zdrowie. Absolutnie nie! Pisałam o sobie, że marzy mi się dziewucha i tyle i wiem, że dla każdej z nas zdrowie jest najważniejsze - tego nawet nie trzeba pisać.... I ani mi się waż opuszczać forum:) I dopóki nie będziesz pewna płci nie nastawiaj się ani na chłopca ani na dziewczynkę - po prostu jest maleństwo i tyle:) Shyla też nie napisała jakiejś aluzji w Twoim kierunku, na pewno chciała przestrzec Cię, żeby i Tobie nie było kochana przykro jak się okaże, że zamiast siusiorka piękna brioszka:)

Ostatnia edycja:
A dlaczego zaraz opuszczać forum?

Sama marzyłam o chłopcu mimo ze jednego mam, bo chciałam być jedyna kobieta w domu :p a niestety jest inaczej ;D wszyscy dookoła mnie mówili ze tak jak wyglądam na pewno będzie chłopaczek tylko jedna osoba mi powiedziała ze dziewczynka i co? dziewczynka ;D
Na monitorze u lekarza tez niby widziałam siusiaka, ale po kilku tygodniach lekarz potwierdził ze dziewczynka , także myślę ze w kroczku była pępowina ;)
Dlatego nie ma co się nastawiać psychicznie , bo różnie bywa :)
A jak marzysz o syneczku , to tak jak pisałam na poprzedniej stronie ze tego Ci życzę i Marttat uszy do góry ;)
milusia83 dziękuje :-)
Ja wiem ze po tej ciąży tak za 2 latka będę starała się o kolejne maleństwo ;D
i na tym zakończę ;D

Ostatnia edycja:
Martatt
Zgadzam się z przedmówczyniami :)

Nie denerwuj się, że ktoś ma swoje zdanie każda chce jak najlepiej dla siebie i dla pozostałych. Wszystkie trzymamy kciuki jak któraś jest u lekarza albo coś się dzieje dlatego też nie chcemy, żebyś się rozczarowała :)

Ja marzyłam o chłopcu, ale jak się dowiedziałam że będzie córa to jedyny problem jaki teraz mam to imię :D

Mam nadzieję, że Twoje marzenie się spełni i lekarz powie Ci, że pod Twoim sercem rośnie synek :)

P.S. I też każda z Nas ma gorszy dzień w czasie którego wszystko wkurza także też rozumiem dlaczego napisałaś, że rezygnujesz z forum, ale mam nadzieję, że jak Ci emocję opadną to zostaniesz z Nami :)

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry