reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Milusiu piękne te twoje foteczki!!! Ale jakie wyraźne, wydaje mi się że nawet miałyśmy usg na tym samym sprzęcie (bynajmniej szata graficzna na to wskazuje) ale moje jakieś porozmazywane. Chociaż na filmie wygląda to inaczej..
Dziewczyny, z innej beczki:)
Na moim USG lekarz nie zobaczył płci. Ale ja podczas któregoś tam oglądania nagrania z USG ujrzałam cuś na kształt siusiaka tam, gdzie mniej więcej siusiak powinien być:)
Na tym zdjęciu mój Maluszek trzyma się za nóżki obiema rączkami, widać wypiętą dupkę i taką czarną plamę, a nad tą plamą... strzałka wskazuje o co mi chodzi:)
Jak sądzicie, czy to może być PTAK????!!!!
Czyżby mój lekarz był ślepy? W sumie to jest ułamek sekundy później znowu się schował...
dobra, nie rozpisuję się.
Buźki czekam na opinie:) coz to..jpg

reklama
Milusiu piękne te twoje foteczki!!! Ale jakie wyraźne, wydaje mi się że nawet miałyśmy usg na tym samym sprzęcie (bynajmniej szata graficzna na to wskazuje) ale moje jakieś porozmazywane. Chociaż na filmie wygląda to inaczej..
Dziewczyny, z innej beczki:)
Na moim USG lekarz nie zobaczył płci. Ale ja podczas któregoś tam oglądania nagrania z USG ujrzałam cuś na kształt siusiaka tam, gdzie mniej więcej siusiak powinien być:)
Na tym zdjęciu mój Maluszek trzyma się za nóżki obiema rączkami, widać wypiętą dupkę i taką czarną plamę, a nad tą plamą... strzałka wskazuje o co mi chodzi:)
Jak sądzicie, czy to może być PTAK????!!!!
Czyżby mój lekarz był ślepy? W sumie to jest ułamek sekundy później znowu się schował...
dobra, nie rozpisuję się.
Buźki czekam na opinie:)Zobacz załącznik 233603
wiesz , ja jak byłam u swojego lekarza na USG tez widziałam niby siusiaka , co się okazało po paru tygodniach ze niestety to nie był siusiak bo lekarz stwierdził ze będzie dziewczynka :)
Myślę ze to była pępowina zawinięta w kroczek i stad były moje przypuszczenia ;)
Ale w Twoim przypadku oczywiście może być inaczej , czego Ci życzę ;););)

martatt to moze byc zarówno "siusiak" jak i kawałek zawinietej pępowiny.Myslę,że doswiadczony lekarz,by dojrzał jezeli byłoby widac na 100%,a tu dzidzia widać wstydliwa.

milusia super zdjęcia z usg.
Rączka boska!!! Rozumiem że na pierwszym zdjęciu jest siusiak....no,no,no;)

martatt ja muszę się przyznać, że gorzej odczytuję zdjęcia w 3d niż te w 2d więc nie pomogę ci kochana:)

Dziewczynki przepraszam, że nie odniosłam się do każdego zdjęcia usg ale przejrzałam wszystkie i jedno słowo się mi pcha na usta CUDO!!!

Ostatnia edycja:
martatt- tak jak dziewczyny piszą-to może być siusiak, a równie dobrze może to być pępowina

Dzięki za odpowiedzi ale zapomniałam dodać, że pępowina jest wyżej:))) mniej więcej jak zgięcie rączki:) nie wklejałabym tego zdjęcia nie wiedząc, gdzie pępowina :p cały film ją widać a to małe coś pojawia się dosłownie przez ułamek sekundy , naprawdę lekarz nie miał możliwości tego zauważyć na żywo, ja dopiero oglądając po raz enty dopatrzyłam się:) No ale jak nie wiecie to nic, myślałam że może któraś z Was miała podobne ujęcie na USG i wie :p

Ehtele a cóż tu pięknego noga założona na głowę i wszystko rozmazane w tym momencie akurat więc nie ściemniamy :p

Martatt cudny dzidziulek wtulony w mamusię. Muszę przyznać, że dziwne, że lekarz w tym tygodniu nie dojrzał płci, albo wina lekarza, albo sprzętu. W tym tygodniu raczej nie trudno o wypatrzenie pupci, można ustawić inny kąt ultradźwięków. Można było np. sprawdzić przepływ krwi, żeby wykluczyć pępowinkę. No ja w każdym bądź razie widziałam ptaka, a u CIebie nic tam nie wystaje:D więc może córunia?

Wystaje!!!!! Bo wy tego zdjęcia nie widzicie w normalnej wielkości tylko otwierają się dość niewielkie... a tam jest taka pałeczka z dwoma maluteńkimi kuleczkami ;]
nie mów że córunia bo ja od początku ciąży mam wizje, że będzie chłopak nawet sobie nie mogę wyobrazić, żeby to miała być dziewczynka, jakieś kucyki, warkocze, sukienki... no nie mieści mi się to w głowie ;]

reklama
No to życzę Ci tego z całego serca:D Myślisz odwrotnie jak ja:D mnie się marzą kucyki, warkoczyki, sukienunie:D Kurcze szkoda, że lekarz tego nie dojrzał ...... Ja tylko widzę tak jak jest, a na wcześniejszym USG mówił CI coś lekarz? BO u mnie już w 13 tc lekarz powiedział, że widzi samca:D potem w 17 tc drugi powiedział i pokazał bimbałki no i teraz to ewidentnie fiucio, nawet go z lekarzem mierzyliśmy:D
U mnie jeszcze siusiak z innego kąta, od strony stópek
ohmhkh.png

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry