reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kochane moje wasze dzidziulki są cudne..... wiedziałam, że wszystko będzie ok, dzisiaj najbardziej się obawiam czy usłyszę serdusio no i ta przezierność....wczoraj oczywiście się naczytałam o za dużej wartości itp. no i stresik

Słonko nie przejmuj się będzie dobrze...powyżej 2,2 cm chyba jest już niedobrze....u mnie była 1,1
Trzymam za Ciebie kciuki...;)
Przyznam że dzis tez mam jakieś złe mysli czy aby na pewno serduszko bije...

Słonko nie przejmuj się będzie dobrze...powyżej 2,2 cm chyba jest już niedobrze...

Jeśli chodzi o wartość NT to jej odczytywanie zależy od kilku czynników m.in. od wieku matki, wieku ciąży a co za tym idzie CRL. I z tego co pamiętam przyjmuje się, że przy CRL do 85 mm norma NT to 2,5, ale to tylko uproszczenie.

U mnie przy CRL 72 mm, NT wynosiło 1,0 :tak:
Lekarz powiedział, że to bardzo dobrze :tak:
Także słyszałam od dr, że pomiar ten się robi przy CRL DO 86 mm i norma NT jest DO 2,5 mm :tak:

tez tak slyszalam, ale ta norma to zdaje sie rosnie proporcjonalnie, czyli nie moze byc np. 2,5 przy CRL 7

Tego już nie wiem, ale zawsze jakby było coś nie tak, to zawsze lekarz powie.
U Nas ładne to NT, więc nie ma powodu do obaw :tak:
U Milusi na pewno wszystko będzie ok :tak:

nie no pewnie, lekarze sie nie mylą, a juz na pewno nie nasi ;)
mi mowil, ze dobrze przyjsc jeszcze raz miedzy 21 a 22 tygodniem, wtedy mozna juz praktycznie wszystkie wady wykluczyc, nie tylko zespol Downa i ogolnie genetyczne, w tym wady budowy organow wewnetrznych.
jak mi wczoraj wskazywal nerki, watrobe, zoladek itp. to bylam w szoku, bo ja tego w nawet po pokazaniu nie widzialam zupelnie :p

tu sa fajnie opisane badania i normy:
http://www.genetyka-ginekolog.pl/diagnostyka_prenatalna/info.php

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry