reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia rosnących Marcjaniątek

reklama
Ola - ciągnie już strasznie głowę do góry, wystarczy, że leży i podasz mu kciuki to już się sam podnosi, nawet nie muszę go ciągnąć. Wiem, że to jeszcze trochę za wcześnie na takie zabawy, ale 2-3 razy dziennie chyba nie zaszkodzi...

a ja przyznam szczerze że tylko raz podciągałam małego do "siadu" (dawno temu...chciałam sprawdzić czy mu główka leci) ... i się biedak rozpłakał...więc juz tego więcej nie powtarzałam bo się stresuje że mu coś zrobię :-(

Futrzaku ja to ani razu nie probowałam bo sie boje,zwłaszcza ze czasem mam wrazenie ze jej cos strzela w barkach ale M mowi ze mi sie zdaje;)

Ola - ciągnie już strasznie głowę do góry, wystarczy, że leży i podasz mu kciuki to już się sam podnosi, nawet nie muszę go ciągnąć. Wiem, że to jeszcze trochę za wcześnie na takie zabawy, ale 2-3 razy dziennie chyba nie zaszkodzi...
jak sam sie podciąga to sobie krzywdy nie zrobi silny chłopak wieć sie nie martw

co innego jak sie na siłe chce podniesc dziecko wtedy konsekwencje mogą byż różne

Sliczne te nasze dzieciaczki faktycznie, a ja jak zwykle nie mam iedy wrzucić fotek, postaram się w przyszłym tyg.
A co do gryzienia piąsteczek to Wiktorek też tak ma i bąbelki też robi, pytałam się o to pediatry, powiedziała, że dziąsełka powoli się przygotowują robią się twarde itd, ale jeszcze czasu, żebyśmy zobaczyli ząbeczka pierwszego:-)

Z okazji ukończenia przez moją młodą 3 miesięcy też napiszę co u niej słychać. Jak patrzę na Wasze dzieciaki to zazdrość mnie zżera, bo Wasze już a to pięknie się grzechotkami bawią, a to znów główki na brzuchu w górze trzymają, a mój leń jakoś nieskory do tego typu zabaw.
Dwa dni temu u lekarza, kiedy położył ją na brzuchu żeby zbadać głowę wysoko uniosła, nawet dwa razy. Ależ byłam dumna :) A w domu znów leń... Za to kiedy noszę ją w pionie opartą o moją klatkę piersiową to główkę trzymała już z miesiąc temu, trochę jej się kiwała ale już trzymała prosto, za to na brzuchu za duży wysiłek jak widać ;)
A co do grzechotek i chwytania, to Maja chwyta moje palce już od dawna tak jak pewnie i Wasze robaczki ale z grzechotką już różnie bywa. Dałam jej wczoraj do ręki taka plastikową, najpierw rozłożyłam paluszki i wsadziłam plastikową grzechotkę, zacisnęła piąstkę i owszem trzymała chwilę, pomachała nią nawet, bo machać to ona potrafi że hej [zdjęcie poniżej :)]. No ale parę razy walnęła sobie nią w głowę i była wielce zdziwiona :) Więc tak sobie myślę, że chyba sprezentuję jej dziś z okazji kolejnej miesięcznicy jakąś miękką grzechotkę, żeby sobie krzywdy nie zrobiła bidula ;)
No i piąstki też do buzi pakuje, tez się ślini niesamowicie, na leżaczku zawsze cały dekolt ufajdany - jak na zdjęciu Jasia u maliny ;) Z tego wynika, że pewnie za jakiś miesiąc zacznie się impreza z zębami...

ola mojej też tak strzela w kościach, jak ją przebieram to mam wrażenie że jej się rączki wyłamują :/ Już się boję czy to nie brak jakichś ważnych witamin, że ja jej ich nie dostarczam :/ No ale jaka piękna ślina u Gosiaczka ;) Ujęcie - rewelacja!
marta czadowe ogromne słońce u Pabla :) takim to się można bawić...
pestusia piękny chłopak, i jaki już ciężki :) Moja królewna w tym momencie na wadze dopiero 5100g...
koncia Maks pięknie się bawi!
wredniak Gabi ma fantastyczne duże oczka, takie hipnotyzujące! wow! No i czadowe minki robi ;)
lumbelina bardzo fajny ziom, nie ma to tamto :)
pinka z Eryka też fajny chłopak, bez dwóch zdań!

2.25 sierotka Marysia alias papieżyca [1024x768].jpg młoda papieżyca ;)
2.28 uśmiech [1024x768].jpgsłoneczny uśmiech dla Marcjanek
2.29 pięść i grzechotka na łokciu 3 [1024x768].jpgd'you wanna fight with me?! ;)

Pastusia moja ma 6860g;) i bardzo dobrze bo przecież na rowni z chłopakami być nie może!!! hehe

Pinka a teraz Eryczek jest! Przystojniak!

ola Małgosia jest po prostu rewelacyjna, śliczne fotki z przepiękną modelką:-) a zdjątko zerkającej Małgosi do lusterka super, że Ty to potrafisz uchwycić tyle ciekawych momentów:tak:
Pestusia Jasiek to już rosły kawaler;-)
Pinka Eryczek pięknie sie prezentuje w tej koszulce - prawdziwy elegancik!
malinkaa ojojoj te ząbki idą idą - piąstki Jasia poszły w ruch:-)
barbra Majusia w walecznej pozie wymiata:-)
Marta Pawełek to czarujący przystojniak, a jak rośnie...wysoki chłopak z niego będzie:tak:

a tu trochę mojej Zosi:

reklama
barbra- super focie akcja z pieluchą zabawna u nas te młody nakrywa sobie na buzie a potem piszczy bo nie ma jak oddychać:-D:-D
patik- ale cukierki ci rosną:-D a raczej dziewczyny jak maliny:-pmała tak juz mocno grzechotkę trzyma???

Do góry