reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Dotkass ona mi tylko raz tak padla i raz jak bylismy w gosciach i juz bylo po jej porze normalnego snu w domu czyli kolo 19-20ej to zasnela mi na rekach.Tak to zawsze ja po kapieli czy w dzien na drzemke klade do lozeczka i ona sama zasypia:-),nawet ja nie moge przy niej byc bo wtedy sie rozprasza i mnie zaczepia.
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Iwonka to super, Ami zasypia w łóżeczku, ale muszę przy niej siedzieć i ją czasem pogłaskać, by czuła, że jestem, ale jak R siedzi z nią to jest tragedia, bo właśnie zaczepia go i nici ze spania, potem ja mam meksyk, bo muszę z nią dłużej siedzieć, a jak wydę z pokoju (próbowałam nie raz) to jest takie wycie, że chyba w bloku obok ją słychać
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
u nas podobnie... Szymon może byc skonany i zamykac oczka, ale sam nie zaśnieOj dziewczynki, ale Wam zazdroszczę, że Wasze pociechy tak same Wam padają...moja się pokłada, na dywanie, bierze kocyk, albo podusie i się kładzie, nuci sobie "aaa...", ale żeby tak sama zasnęła to nie, muszę ją po pleckach głaskać, albo po rączce
Bierze kocyk, mówi aaa i idzie do wózka. Trzeba go wtedy troszkę powozić -nauki babci, bo oni go tak usypiają.
wieczorem jest lepiej, bo pije mleczko, kładziemy się razem w łóżku, troszkę go pogłaskam po pleckach albo nóżce i tak zasypia
Może gdyby ssał kiedykolwiek smoka, to byłoby łatwiej
U nas jest dokładnie tak samo po kąpieli butla i odkładam małą do łóżeczka, wtedy dostaje misia, a ja z pokoju wychodzę bo tak jak u Iwonki mała się rozpraszaDotkass ona mi tylko raz tak padla i raz jak bylismy w gosciach i juz bylo po jej porze normalnego snu w domu czyli kolo 19-20ej to zasnela mi na rekach.Tak to zawsze ja po kapieli czy w dzien na drzemke klade do lozeczka i ona sama zasypia:-),nawet ja nie moge przy niej byc bo wtedy sie rozprasza i mnie zaczepia.
anusiasac
Przeszczęśliwa Mamusia
u nas podobnie... Szymon może byc skonany i zamykac oczka, ale sam nie zaśnie
Bierze kocyk, mówi aaa i idzie do wózka. Trzeba go wtedy troszkę powozić -nauki babci, bo oni go tak usypiają.
wieczorem jest lepiej, bo pije mleczko, kładziemy się razem w łóżku, troszkę go pogłaskam po pleckach albo nóżce i tak zasypia
Pola, nie wiem czy byłoby łatwiej, bo u nas dokładnie tak jak u Ciebie, wózeczek i łóżko i smok też jest, a Mati zasypia wtedy kiedy naprawdę sam czuje, ze to już... wczoraj np. wróciliśmy do domu przed 22, a on śmigał jeszcze do 23 prawie, chociaż nigdy mu się to nie zdarzyło....i smok nie pomagał..
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Moja nigdy nie miala smoka ale ma swoja przytulanke ktora kocha chyba bardziej niz mnie i z nia zasypia :-)
Ale to juz ja o to walczylam zeby tak bylo bo z Vanesska bylko inaczej,nauczylam ja spac z nami i spi ze mna do tejo pory ,trzeba sie przytulac do niej i wogole,bledy przeszlosci.Teraz przy drugim dziecku bylam madrzejsza
Ostatnia edycja:
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
Szymon z nami nie śpi, jedynie zasypia do mnie przytulony. Wtedy go odkładam do łóżeczka i tak już do rana.
Codziennie kładę go około 19.30-20tej.
Tęsknię za czasem, kiedy sam zasypiał w łóżeczku. Potem zaczął sobie stawać przy szczebelkach i skończyło się samodzielne zasypianie.
Czasem jedynie jak już tak "na pół śpi" to sobie leży i przysypia wieczorkiem.
Rozpuścili mi Łobuza dziadkowie.
Codziennie kładę go około 19.30-20tej.
Tęsknię za czasem, kiedy sam zasypiał w łóżeczku. Potem zaczął sobie stawać przy szczebelkach i skończyło się samodzielne zasypianie.
Czasem jedynie jak już tak "na pół śpi" to sobie leży i przysypia wieczorkiem.
Rozpuścili mi Łobuza dziadkowie.
Mini55
&&&&&
.Tak to zawsze ja po kapieli czy w dzien na drzemke klade do lozeczka i ona sama zasypia:-),nawet ja nie moge przy niej byc bo wtedy sie rozprasza i mnie zaczepia.
Dokładnie tak jak u nas ma misia do którego się przytula i którego sobie skubie jak zasypia
Tylko się jeszcze budzi kilka razy w nocy i jak nie ma smoka w buzi to płacze :-( więc musze do niego lecieć włożyć zatyczkę
reklama