reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaświadczenie do urzędu pracy.

tysia19969

Zaciekawiona BB
Witam, jestem w 8tc i jestem zarejestrowana w urzędzie pracy od 7.02. Moje pytanie jest takie do kiedy muszę poinformować urząd pracy o ciąży i kiedy dostarczyć zaświadczenie od ginekologa. Wizyta u gin 3.03, wizyta w urzędzie pracy 7.03.

reklama
Z tego co wiem, to nie musisz wcale. Chyba, że od lekarza dostaniesz L4. Ja o ciąży powiedziałam od razu na pierwszym spotkaniu w urzędzie, nie chcieli zaświadczenia od lekarza, tylko skserowali kartę ciąży i powiedzieli, żebym wzięła zwolnienie (sic!), bo i tak nic dla mnie nie będzie. Więc jeśli nie zależy ci, żeby znaleźć teraz pracę, to po prostu powiedz tego 7 o ciąży.

Ja również jestem zarejestrowana w urzędzie. Przy najblizszej wizycie nie mając jeszcze karty ciazy powiedziałam że jestem i to wystarczyło, niczego ocenie nie wołali już nigdy a jestem w 23 tyg

Nie musisz dostarczyć zaświadczenia, ale warto, bo wtedy nie zaproponują Ci ciężkiej pracy, np. związanej z dźwiganiem czy w godzinach nocnych, czasem wystarczy karta ciąży

Karta ciąży? Czyli ta która zakładają nam na wizycie u ginekologa i w którą są wpisywane wszystkie wizyty? Jak ona dokładnie wygląda

Karta ciąży? Czyli ta która zakładają nam na wizycie u ginekologa i w którą są wpisywane wszystkie wizyty? Jak ona dokładnie wygląda
Tak, to właśnie karta ciąży. Może wyglądać różnie, zależnie od tego, jakimi materiałami dysponuje dana przychodnia, ale to zwykle mała książeczka/rozkładana broszurka, do której wpisują co wyniki z każdej wizyty.

Do góry