reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zarodek dopiero w 8+2

Hej,
Już od dłuższego czasu jestem pod opieką lekarza, podczas starań o dziecko przepisał mi duphaston po którym się udało.

4.09 byłam na wizycie gdzie z miesiączki wychodził 6tydzien, natomiast z usg wyszedł 4+2 (pusty pęcherzyk, ale beta super rosnie)

18.09 kolejna wizyta, z usg 6+2, ale pęcherzyk nadal pusty, kontrola za tydzień

25.09 kolejna wizyta, z usg 7+2, nadal brak zarodka, podejrzenie ciąży bezzarodkowej, odstawienie duphastonu, poronienie powinno się zacząć w ciągu tygodnia, jeśli nie to za tydzień mam przyjść po skierowanie do szpitala

02.10- dziś, przed skierowaniem lekarz powiedział, że trzeba wykonać kontrolne usg a na nim "pulsujący" zarodek, jeszcze bez dźwięku bicia serca
Oczywiście szok niesamowity, kiedy po tygodniu załamania, że jest tak a nie inaczej, wychodzi że jednak jest ciąża i się rozwija

Ale moje pytanie, czy któraś z was była w takiej sytuacji i czy ta ciąża rozwijała się prawidłowo, bo niestety mam mnóstwo obaw, związanych z ewentualnymi wadami dziecka...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,
Już od dłuższego czasu jestem pod opieką lekarza, podczas starań o dziecko przepisał mi duphaston po którym się udało.

4.09 byłam na wizycie gdzie z miesiączki wychodził 6tydzien, natomiast z usg wyszedł 4+2 (pusty pęcherzyk, ale beta super rosnie)

18.09 kolejna wizyta, z usg 6+2, ale pęcherzyk nadal pusty, kontrola za tydzień

25.09 kolejna wizyta, z usg 7+2, nadal brak pęcherzyka, podejrzenie ciąży bezzarodkowej, odstawienie duphastonu, poronienie powinno się zacząć w ciągu tygodnia, jeśli nie to za tydzień mam przyjść po skierowanie do szpitala

02.10- dziś, przed skierowaniem lekarz powiedział, że trzeba wykonać kontrolne usg a na nim "pulsujący" zarodek, jeszcze bez dźwięku bicia serca
Oczywiście szok niesamowity, kiedy po tygodniu załamania, że jest tak a nie inaczej, wychodzi że jednak jest ciąża i się rozwija

Ale moje pytanie, czy któraś z was była w takiej sytuacji i czy ta ciąża rozwijała się prawidłowo, bo niestety mam mnóstwo obaw, związanych z ewentualnymi wadami dziecka...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)
Łatwiej by było pomóc gdybyś podała wartości bety z dni kiedy ją badałaś.

Ja sprswdzalam bete pięknie rosła. Do lekarza poszłam przy becie 2 tys było to 6 tydz a tam pusty pęcherzyk po Paru dniach miałam bete już 10 tys zarodek się dopiero pojawił ale bez bicia serca dopiero jak poszłam w 8 tyg było serduszko. Ogólnie ciąża to jedna wielka zagadka i wszystko jest możliwe naprawdę. Mówi ze sie ze przy becie 10 tys jest serce a ja miałam przy becie 40 tys

Łatwiej by było pomóc gdybyś podała wartości bety z dni kiedy ją badałaś.
29.08 824,60
31.08 1596,20
02.09 2994,20
Chociaż wydaje mi się, że beta nic nie wnosi, bardziej mnie interesuje czy u kogoś też późno się uwidocznił zarodek a mimo to dziecko jest całkowicie zdrowe, bo tylko tego się obawiam na dzień dzisiejszy ;)

29.08 824,60
31.08 1596,20
02.09 2994,20
Chociaż wydaje mi się, że beta nic nie wnosi, bardziej mnie interesuje czy u kogoś też późno się uwidocznił zarodek a mimo to dziecko jest całkowicie zdrowe, bo tylko tego się obawiam na dzień dzisiejszy ;)
Zawsze szanse jakieś masz. A jakie wymiary pęcherzyka i zarodka dziś były?

29.08 824,60
31.08 1596,20
02.09 2994,20
Ale to, że u kogoś było podobnie i skończyło się dobrze nic nie znaczy. Było wiele podobnych historii tutaj na forum. Nie wszystkie ze szczęśliwym zakończeniem. Jakie wymiary pęcherzyka miałaś na tych wizytach i jaki jest zarodek?

reklama
Do góry