reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zalety i wady posiadania jednego dziecka!!!!!!

ja obiecalam sobie ze wyrobie sie z dzieckiem przed 30-tka i dopielam swego , a na drugie sie nie decyduje z powodow juz napisanych a poza tym obiecalam obie ze nigdy nie bede mama po 30-tce, a poniewaz mam juz 30 lat drugie dziecko odpada

reklama
shady pisze:

ja obiecalam sobie ze wyrobie sie z dzieckiem przed 30-tka i dopielam swego , a na drugie sie nie decyduje z powodow juz napisanych  a poza tym obiecalam obie ze nigdy nie bede mama po 30-tce, a poniewaz mam juz 30 lat drugie dziecko odpada
Shady Ty zdecydowana kobieta jesteś! A mamą to już do końca życia będziesz ;D Tego juz sie nie odkręci :laugh: Nawet po trzydziestce. Oj kurcze chyba nie do końca przemyślaś co sobie obiecujesz :o >:D
POzdrawiam Cię i Twojego syncia bardzo cieplutko!

A ja bardzo chciałam córeczkę i mam więc wiecej dzieci mieć nie chcę a jest oprócz kasy jeszcze jeden problem otóż w naszych rodzinach i z mojej strony i męza są blizniacy w kilku pokoleniach więc jeszcze jedna obawa jest a tego bym juz nie przezyła

shady pisze:

j obiecalam obie ze nigdy nie bede mama po 30-tce, a poniewaz mam juz 30 lat drugie dziecko odpada
- sorry, że pytam, ale tak z ciekawości, dlaczego nie chciałaś mieć dziecka po trzydziestce? Bo ja na przykład urodziłam po trzydziestce i sobie chwalę ;), znam też osboę, która jest w ciązy i ma prawie 40... oczywiście wiem, że z wiekiem rośnie ryzyko różnych wad, jednak coraz więcej kobiet decyduje się na takie późne macierzyństwo...

pozdrawiam
nikita

jsorbek pisze:
A ja bardzo chciałam córeczkę i mam więc wiecej dzieci mieć nie chcę a jest oprócz kasy jeszcze jeden problem otóż w naszych rodzinach i z mojej strony i męza są blizniacy w kilku pokoleniach więc jeszcze jedna obawa jest a tego bym juz nie przezyła 
Domyslam sie jak Ci cierpnie skóra jak pomyślisz, że tym razem mogłoby paść na Ciebie ;) U mnie mąż z bliźniaków - a teorii przy tym ilu lekarzy!

No pewnie i racja ale zawsze jest prawdopodobieństwowiększe niż u innych :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ;)

to i ja sie dołacze .

zastanawialismy sie z meżem nad nastepnym dzidzusiem < ale jeszcze nieteraz :p > i tak sobie pomyslałam w duszy ...czy umiałabym podzielić tą miłośc jaka otaczam Jasia na dwógie dziecko ? Niepotrafie wyobrazić sobie tego narazie i niewyobrażam sobie siebie w takiej roli ...jak narazie .Może jak dorosne do tej decyzji to zdecydujemy sie na maleństwo bo to najwiekszy dar jak człowiek moze otrzymać :) .

tez w tej chwili nie moge sobie tego wyobrazic abym mogła pokochac inne dziecko :-[ :-[ :-[

jsorbek pisze:
tez w tej chwili nie moge sobie tego wyobrazic abym mogła pokochac inne dziecko :-[ :-[ :-[
na szczęście ciąża trwa dostatecznie długo aby można było sobie poukładać wiele spraw, zastanowić się i pokochać następną istotę w naszym życiu

reklama
ejamke pisze:
jsorbek pisze:
na szczęście ciąża trwa dostatecznie długo aby można było sobie poukładać wiele spraw, zastanowić się i pokochać następną istotę w naszym życiu

Pewnie tak ale narazie to dla mnie niezrozumiałe

Do góry